Franšíza vhodná aj pre investorov

Lojálni zákazníci / Súčasťou spolupráce je aj zapojenie sa do vernostného programu značky. Vďaka nemu môžu franšízanti získavať nových zákazníkov a komunikovať so súčasnými.
Pondelok
10.12.2018
Sieť obchodov značky 1.day sa rozrastá. Najnovšie môžete nájsť v Banskej Bystrici a v Zlatých Moravciach. Spolu je ich už 68.
 

Vďaka otvoreniu nových pobočiek sa značka predajní alkoholických nápojov 1.Day dostala do lokalít, kde ešte donedávna nemala zastúpenie. Vedenie siete chce v rozširovaní siete vďaka franšízovým partnerom aj naďalej pokračovať. „Potenciál siete na Slovensku sa odvíja od záujmu potenciálnych partnerov otvárať spolu s nami ďalšie nové pobočky,“ hovorí franšízový manažér konceptu Pavol Kuľha s tým, že záujemcovia o licenciu sa hlásia z najrôznejších kútov krajiny. Finálne rozhodnutie o otvorení obchodu závisí na vhodnosti lokality, ktorú si pre svoje podnikanie zvolia.

Bol to práve záujem zo strany potenciálnych partnerov, čo inšpiroval spoločnosť 1.day na vytvorenie franšízového konceptu. Ako Pavol Kuľha vysvetľuje, franšíza tejto značky je vhodná pre investorov aj pre podnikateľov, ktorí sa chcú aktívne zúčastňovať na chode pobočky. „Máme skúsenosti s franšízantmi, ktorí fungujú priamo v obchode a tiež s tými čo to berú ako investíciu,“ dopĺňa.

Investícia do otvorenia predajne 1.day sa pohybuje od 50 do 80 tisíc eur a odvíja sa najmä od jej veľkosti. Za vynaložené finančné prostriedky získajú zariadenie predajne vrátane regálov, vitrín, chladiacich boxov, vlastnú pokladňu, POS terminály.

Súčasťou je tiež prvá dodávka tovarov. S výškou prvej investície súvisí aj jej návratnosť. „Ovplyvňujú ju aj ďalšie faktory ako napríklad lokalita pobočky, otváracie hodiny alebo kvalita personálu,“ hovorí Pavol Kuľha s tým, že doba návratnosti by nemala presiahnuť dva roky.

Koncept 1.day oslávi v budúcom roku 10 rokov pôsobenia na trhu. Cieľom jeho zakladateľov je od začiatku ponúkať zákazníkom tu najlepšiu kvalitu predávaných produktov a tiež inovácie v oblasti predajných stratégií.


Domáci trh ako priorita / Vedenie spoločnosti 1.day sa momentálne sústredí na rozvoj pobočkovej siete v tuzemsku. Expanzia do zahraničia sa momentálne nerealizuje, v budúcnosti ani túto možnosť nevylučujú.