Franšíza ZARAZ posilňuje

Dostatok priestoru / Franšízant musí mať na otvorenie pobočky ZARAZ k dispozícii učebňu s veľkosťou minimálne 15 – 20 m2, na začiatku stačí iba jedna. Počiatočná investícia činí 1 500 EUR.
Pondelok
05.11.2018
Na domácom trhu sa sieti jazykových škôl Zaraz darí rozvíjať. V prevádzke je 23 pobočiek, z ktorých 21 vedú franšízanti.
 

V minulosti mala táto vzdelávacia franšíza na slovenskom trhu 10 vlastných škôl, po ich zabehnutí ich predala záujemcom o licencie. Vo franšízovom rozvoji totiž majitelia konceptu vidia dobrú možnosť, ako rozložiť financie. „Tiež si myslím, že majiteľ pobočky je pre jej správne fungovanie lepší ako zamestnanec,“ vysvetľuje riaditeľ jazykovej školy ZARAZ Martin Knoška.

Cieľom tejto siete je mať na Slovensku 40 pobočiek a mať zastúpenie vo všetkých väčších mestách. Momentálne by sa chcela presadiť na východe Slovenska. „Hľadáme franšízantov, ktorí by si naše školy otvorili v Košiciach alebo Prešove. Školu je možné otvoriť v každom meste s viac ako 20 tisícmi obyvateľov, kde zatiaľ nie sme,“ upresňuje Knoška s tým, že v súčasnosti sa premýšľa aj o zahraničnej expanzii.

Jazyková škola ZARAZ sa primárne zameriava na výučbu cudzích jazykov prirodzeným spôsobom, teda tak, ako sa deti učia materský jazyk. K tomu využíva najmodernejšie výučbové metódy, vďaka ktorým by štúdium malo byť čo najjednoduchšie. Samozrejmosťou je tiež dôraz na kvalitných lektorov.

Franšízanti ZARAZ investujú do začiatku svojho podnikania minimálne 1 500 EUR. Získavajú za ne okrem know-how konceptu tiež školenia, a to nie iba pre seba, ale tiež pre svojich lektorov, ktorých bude centrála spoločnosti vzdelávať v priebehu spolupráce prostredníctvom vlastného vzdelávacieho systému. Zároveň im franšízor pomôže s ich výberom. Záujemca o licenciu sa podľa Martina Knošky nemusí báť, ak doteraz nemá s podnikaním žiadne skúsenosti. Mal by mať chuť pracovať a obchodné myslenie. „S uchádzačom o franšízu sa najskôr nezáväzne stretneme a ak nás presvedčí, že on je ten správny človek, všetko ostatné ho naučíme,“ dodáva.


Na čase nezáleží / Pobočku franšízovej siete jazykových škôl ZARAZ je možné otvoriť v akomkoľvek ročnom období. Celý proces od zaškolenia až po jej otvorenie trvá zhruba 3 mesiace.

Populárne na fóre