Spoločnosť z Olomouca, ktorá funguje na českom trhu už od roku 1993, ponúka franšízantom výhodné podmienky predaja, v rámci ktorých môžu napríklad vracať do skladu nepredané kusy oblečenia.
Pondelok
22.01.2018
Česká firma na výrobu a predaj oblečenia pre batoľatá Tulec Trend pomaly vstupuje do 25. roka existencie s novými franšízami v ČR i SR.
 

Svoj firemný rast preto tento rok potvrdila výrazným rozšírením sortimentu. Oproti predchádzajúcim rokom takmer zdvojnásobili objem novej kolekcie originálneho oblečenia. "V lete firma Tulec Trend otvorila 3 nové predajne, z toho jedna je franšízová," hovorí jeden z majiteľov Tomáš Tulec s tým, že pre nové franšízy značka stále hľadá partnerov po celom Česku aj na Slovensku. Podmienkou je predovšetkým záujem o dlhodobú spoluprácu, rokovania sú vždy individuálne.

"Niektorý franšízant je schopný priniesť svoje vlastné know-how, iný sa učí takpovediac za pochodu," vysvetľuje Tulec s tým, že aj výsledky sa v prípade jednotlivých franšíz líšia. Nutnou podmienkou úspechu pobočiek Tulec Trend je podľa neho predovšetkým dobré predajné miesto, a schopný franšízant, ktorý vedie aj personál na predajni. "Z našich skúseností sa skôr oplatí kvalitnejší obchodný priestor s veľkým pohybom zákazníkov, v opačnom prípade je predajný koncept odsúdený na prácu s jednotkami zákazníkov denne," dodáva Tomáš Tulec.

Franšízant platí len asi štvrtinu nákladov

Franšízantom Tulec Trend ponúka viacero výhod ako je prednostné dodanie nového tovaru, územná exkluzivita, či prioritné doplnenie vypredaného tovaru. Firma v čo najkratšej dobe dodáva a doplňuje tovar na predajňu podľa franšízantom zaslaných objednávok. Predajca či franšízant následne získa odporučené predajné ceny a rozdiel medzi maloobchodnou a veľkoobchodnou cenou tvorí jeho vlastný zisk. Firma zásadne preferuje dlhodobú spoluprácu aj vzhľadom na výšku vlastnej investície.

Predajňa TulecTrend býva do prevádzky uvedená obvykle po 2 až 3 mesiacoch príprav. Minimálna investícia je 5 900 eur a to je za obchod s minimálnou veľkosťou 25 štvorcových metrov. Podľa Tomáša Tulca je vstupná kaucia asi štvrtinou celkových nákladov na výstavbu obchodu, zvyšok dopláca centrála Tulec Trend, ktorá tiež predajňu následne naskladní. V rámci konceptu ale poslednú dobu pribúdajú tiež shop-in-shopy, kedy značka tuzemského detského textilu dovoľuje na jednom mieste predaj kombinovať s iným sortimentom ako je napríklad detská obuv či hračkárstvo.


Populárne na fóre