Podnikajte v odboroch s budúcnosťou

V akých odboroch sa dnes oplatí podnikať? S akou brandžou zariskovať? Pre Petra Borkovca, spolumajiteľa spoločnosti Partners, sú to financie a novinkou pre neho je gastrónomia. Ďalšie možnosti vám predstaví nové číslo magazínu Vlastní firma FRANCHISING.
 

O čom sa hovorí

Podnikajte v odboroch s budúcnosťou

Správny entuziasmus a dobrý nápad je základom akéhokoľvek podnikania. Existujú ale oblasti, kde majú začínajúci podnikatelia s týmito vstupnými devízami o niečo väčšiu šancu uspieť ako ostatní.

Fakty a trendy

Veľtrh FRANCHISINGU konečne v Prahe

Franšízová akcia bude súčasťou Summitu Týždňa podnikania. Najväčšiu podnikateľskú udalosť roka každoročne navštívi 2 500 záujemcov o podnikanie. Medzi vystavovateľmi sa objavia domáce aj zahraničné koncepty.

Bezpečná investícia

Poradenská spoločnosť Extéria netají veľké plány na rozširovanie siete. Po Slovensku sú na rade ďalšie krajiny Európskej únie.

Postav si svoju firmu

Spoločnosť Empire prichádza na trh so vzdelávacím konceptom Brick By Brick, ktorý spája poznanie a zábavu v jednom. Prostriedkom sú Lego kocky použité originálnym spôsobom.

Poradenstvom k zisku

Poradenské centrá OK Point majú zatiaľ päť partnerov. V horizonte dvoch rokov má vyrásť 70 obchodných miest naprieč všetkými regiónmi.

Budíček pre franšízu

Príjemné posedenie, inšpiratívne prostredie a domáca atmosféra s pocitom dýchajúceho času sľubuje originálny koncept kaviarní.

Franchisa roku prináša vôňu kávy

Historicky prvý ročník súťaže Franchisa roka pozná svojich víťazov. Titul Franchisor roka si odniesla tuzemská kaviarenská sieť CrossCafe.

Vlastný biznis

Uspieť vo financiách je možné

Financie sú veľmi perspektívny odbor. Rieši ich každý, preto sa v nich ukrýva veľký potenciál a možnosť stať sa veľmi úspešným, hovorí generálny riaditeľ a spolumajiteľ spoločnosti Partners, investor a tiež majiteľ siete My Food Market Petr Borkovec.

Moja firma

Zisk vďaka dizajnu

Žijeme v internetovej dobe a veľa firiem dnes spája svoj úspech a neúspech so svojimi webovými stránkami. S ich tvorbou im často pomáhajú webdizajnové firmy. Prezradíme vám, ako ťažké je takúto firmu založiť.

Supertéma

Franšízou k vlastnému obchodu

Napriek tomu, že je oblasť obchodu menej náročná na prístup k zákazníkov ako sektor služieb, vyžaduje aj tak vysoké nároky. Aby franšízant uspel, musí sledovať moderné trendy a vychádzam im v ústrety.

Vyššou kvalitou k vyššiemu zisku

Zákazníci sú stále náročnejší na to, čo nakupujú. Neustále rastie percento tých, ktorí od svojho obchodíku vyžadujú zdravé suroviny a kvalitné ingrediencie. Na tento trend dokázalo zareagovať veľa značiek, ktoré vďaka kvalitnej ponuke sortimentu zvyšujú svoju atraktivitu aj v očiach potenciálnych franšízantov.

Franšízy pre krásny vzhľad

Medzi značkami, ktoré ponúkajú franšízové licencie nájdeme aj koncepty, ktoré zákazníkom ponúkajú aj niečo iné, ako potraviny. Pôsobia napríklad v oblasti módy, ale ponúka aj zariadenie do domácností

Príbeh značky

Staviť na ženy sa oplatí

Celý svet je plný vzorov a inšpirácie. Výsledkom jednej z nich je aj sieť fitness centier pre ženy Expreska.

Franchisa od A do Z

Domáce značky vedú

Viac ako polovica franšízových sietí na tuzemskom trhu pochádza z Česka. Vďaka tomu sa naša republika zaradzuje medzi vyspelé franšízové trhy.

Dobré rady

Konkurenčná doložka – prínos alebo starosť?

Prvotné nadšenia z nájdeného ideálneho kandidáta alebo povýšenia kolegu väčšinou nahradzuje obava zamestnávateľov z toho, či budúci kolega príjme návrh pracovnej zmluvy v požadovanom znení. O to viac, keď je jej súčasťou konkurenčná doložka.

Príbeh manažéra

Zelený biznis

Podnikanie Jiřího Stablu začalo problémom. Problémom s kožou, ktorý mala jeho priateľka. Dnes je majiteľom spoločnosti Carun, ktorá vyrába liečivé produkty z konope a preniká do celého sveta.

Môj franchising

Zamestnanec podnikateľom

Poctivá práce prináša úspech. O tom sa presvedčila aj Eva Tomšejová, ktorá sa vďaka svojej pracovitosti stala franšízantkou siete CK Fischer.

Franšíza na mieru

Úsmev a radosť predáva

Zdravo a kvalitne jesť, to je trend súčasnosti. Nie je sa čomu čudovať, že dnes vzniká stále viac gastronomických prevádzok, ktoré sa na takéto produkty zameriavajú. Nájdeme ich aj medzi franšízami. Príkladom môže byť sieť reštaurácií Home Office Bistro & Coffee.

 

Využite akčnú ponuku predplatného za 7,22 Eur - ušetríte 50%.

Magazín Vlastní firma FRANCHISING sa dá objednať online vo vydavateľstve na portáli Franchising.cz. Dostupné sú jednotlivé výtlačky, aj predplatné. Časopis bude tiež možné zakúpiť v sieti maloobchodných predajní Relay, Inmedio, M-Trafik, Peal a sieti GECO tabak. Vydavateľom magazínu je spoločnosť PROFIT system®, ktorá vydáva časopisy o franchisingu aj v Poľsku a na Ukrajine.