Celkom je dnes po svete deťom k dispozícii asi 450 pobočiek The Little Gym. V Európe ich nájdete už 30.
Pondelok
15.06.2015
V lete by mala začať prevádzku nová pobočka franšízového konceptu The Little Gym. To a ďalšie plány siete nám prezradil David Mašát, konateľ spoločnosti Funland, ktorá u nás koncept rozvíja.
 

Aká je história vášho franšízového konceptu v Českej republike a na Slovensku?
Prvá pobočka The Little Gym (TLG) v Českej republike bola otvorená na konci marca 2010 v Prahe, vo štvrti Anděl. Oslavujeme už 5 rokov na trhu. V roku 2011 sa naša spoločnosť stala master-franšízantom pre ČR a SR. V septembri 2012 sme spoločne so slovenskými partnermi otvorili pobočku v Bratislave. Obe tieto pobočky sú teda naše "vlastné" prevádzkarne. Je to v súlade s našou stratégiou - otvárať v hlavných mestách iba vlastné prevádzkarne.

Ako sa Vašim pobočkám darí?
Pražská pobočka TLG sa veľmi skoro stala jednou s najúspešnejších v Európe. Ocenenie tiež získala v rámci celosvetovej siete TLG - za rok 2014 Praha získala "Golden President Award" z rúk najvyššieho predstaviteľa The Little Gym International v USA. Aj našej bratislavskej pobočke sa darí a čo do veľkosti je už dnes porovnateľná s pobočkami vo Varšave alebo švédskom Malmö.

Plánujete ďalšiu expanziu?
V minulom roku sme uzavreli zmluvu na prvú franšízovú jednotku v SR. V lete 2015 sa otvorí pobočka The Little Gym v Ostrave. V tejto chvíli sme tiež v záverečných rokovaní o zmluve s kandidátom v ďalšom veľkom meste na Morave. Asi nikoho neprekvapí, že ide o Brno. Evidujeme záujemcov aj z ďalších krajských miest v ČR i SR. The Little Gym je koncept, ktorý svoje franšízové licencie udeľuje, teda nemožno povedať, že sú bežne "na predaj". Záujemca je pre nás kandidátom a mal by nás presvedčiť, že je kandidátom vhodným. The Little Gym nie je len práca a business, ale je to trochu aj štýl života. Prinášať malým deťom radosť z cvičenia a byť súčasťou ich vyrastanie je veľmi motivujúce, ale zároveň aj veľmi náročné.

Ako vyzerá ideálny franšízant The Little Gym?
Väčšina franšízantov v celej Európe, a je jedno či pôsobí vo Veľkej Británii, Belgicku alebo napríklad v Poľsku, sú ľudia v strednom veku sa skúseností zo sveta biznisu. Často sú to manažéri z nadnárodných korporácií, ktorí sa rozhodli robiť niečo, o čom sú presvedčení, že má väčší zmysel a prináša im väčšiu radosť zo života. The Little Gym je samozrejme koncept, ktorý generuje zisk, ale pozorovať nadšenie malých cvičencov je za všetky peniaze ...

Aké podmienky treba splniť, aby sa záujemca mohol stať franšízistom Vášho konceptu?
Franšízista, ktorý získa licenciu, musí počítať s investíciou vo výške zhruba 3,5milonu korún. Návratnosť je 3 až 5 rokov. To, čo je na The Little Gym najcennejšie, sú detailné osnovy jednotlivých lekcií, podľa ktorých sa celý rok vyučuje. Tieto osnovy sú už viac ako 35 rokov postavené na základoch gymnastiky a sú pravidelne vylepšované podľa posledných poznatkov v oblasti telovýchovy. Aj hudba, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou lekcií The Little Gym, je originálny, zložená zakladateľom konceptu Robinom Wesa. Franšízista získava podporu v mnohých oblastiach, nielen vo veľmi intenzívnom školenia, ale je mu po celý čas trvania licencie (10rokov) k dispozícii poradcu, ktorý pomôže so všetkými aspektmi podnikania (HR, marketing, financie, operatíva apod). Verím, že dobrých a do detského cvičenia zapálených ľudí je okolo dosť a že The Little Gym čaká v našich krajinách skvelá budúcnosť.


Populárne na fóre