Zdravým maškrtením k zisku

Pod značkou Fruitisimo sú zákazníkom pripravované a predávané výrobky vlastnej produkcie. Ide napríklad o šťavy a ovocné kokteily, ručne vyrábanú kopčekovú zmrzlinu alebo čerstvé šaláty a zdravé raňajky, či práve zomletá čerstvá káva. Menšiu časť ponuky potom tvorí cudzie výrobky.
Štvrtok
21.05.2015
Fruitisimo chce rozširovať svoju sieť na Slovensku. Je novinkou v katalógu franšíz.
 

Celkom päť  pobočiek na tuzemskom trhu. Takéto zastúpenie má u nás franšízová sieť Fruitissimo, v ktorých si zákazníci môžu dopriať ovocné džusy alebo zmrzlinu. V domácom Česku má sieť takmer 40 pobočiek, 16 z nich prevádzkujú franšízový partnery.

Koncept mieri so svojimi pobočkami do miest s viac ako 50 tisíc obyvateľmi. Najlepšie sa im potom podľa majiteľov siete darí v nákupných centrách, na miestach dopravných uzlov mestskej aj medzimestskej dopravy alebo na námestiach a peších zónach. Záujemca o franšízovú licenciu Fruitisimo si musí pripraviť 5350 eur za licenciu, ďalej musí byť ochotný investovať až takmer 55 tisíc eur do vybudovania predajne.

Poskytovatelia licencie, ktorí s franšízantom uzatvárajú zmluvu na 5 rokov, chcú, aby podiel vlastného kapitálu podnikateľa vstupujúceho do siete činil minimálne 30 percent. Zostatok môžu franšízanti financovať prostriedkami čerpanými z úverov či iných pôžičiek.

Sieť Fruitisimo vznikla na základe skúseností z odboru gastronómie získaných v USA. Prvá predajňa Fruitisimo iba so zmrzlinou bola otvorená v roku 2003 v pražskom obchodnom centre Palác Flóra. V roku 2007 nasledovalo uvedenie nového konceptu Fruitisimo Fresh a otvorenie prvého ovocného baru v obchodnom centre Chodov v Prahe.