Zásielkovňa.cz zamierila do Maďarska

So zahraničnou expanziou počíta Zásilkovna.cz is rastom počtu svojich pobočiek v zahraničí - okrem novej predajne v Budapešti ich v Maďarsku plánuje otvoriť v tomto roku desiatky.
Štvrtok
26.03.2015
Otvorenie novej pobočky pomôže českým e-shopom obchodovať na ďalších európskych trhoch.
 

Sieť výdajných miest, ktorá sa v Česku a na Slovensku rozširuje prostredníctvom franšízovej spolupráce, začala fungovať v maďarskom hlavnom meste. Dlho by však pobočka z Budapešti nemala zostať sama. Spoločnosť plánuje v tomto roku na maďarskom trhu vybudovať desiatky nových predajní.

Zásielkovňa neznamená iba výdajné miesta. Na konci minulého roka spustila okrem výdajných miest aj projekt vlastných kamenných predajní, v ktorých môžu vybrané e-shopy časť svojho tovaru vystaviť a priamo predávať. V Česku zatiaľ fungujú tri takéto predajne, a to v Prahe, Hradci Králové a Ostrave. V tomto roku plánuje Zásielkovňa otvoriť pre e-shopy ďalšie predajne.

Spolu s novým projektom vlastných kamenných predajní ponúka Zásielkovňa.cz v súčasnosti viac ako 600 e-shopom možnosť získania zákazníkov. Tieto e-shopy môžu vďaka logistickým a podporným službám Zásielkovne expandovať do okolitých európskych krajín. Záujem o ich tovary u susedov určite je. Len v prvej polovici roku 2014 zaznamenali český obchodníci v porovnaní s rovnakým obdobím roku 2013 takmer 50 % nárast platieb zo zahraničia. Donedávna pritom platilo, že väčšina českých e-shopov o predaji v iných krajinách, s výnimkou dodávok na Slovensko, ani neuvažovala.

 „E-shopy z Česka majú aj vďaka svojej dravosti veľkú šancu presadiť sa na okolitých trhoch. Výhody, ktoré u nich zahraniční zákazníci môžu oceniť, sú  nízka cena, kvalitné služby a originálny tovar. E-shopy zase môžu využiť rozvinutú infraštruktúru a strategickú polohu Česka vzhľadom k východnej aj západnej Európe,“ približuje zakladateľka Zásielkovne Simona Kijonková.


Populárne na fóre