Spoločnosť Systém asistovaného hubnutí založila v roku 2006 nutričná terapeutka Lenka Náměstková. Dnes klientom pomáhajú v 4 centrách.
Štvrtok
05.02.2015
Systém asistovaného hubnutí prináša iný prístup k redukcii váhy. Poradenské centrá vedú franšízanti.
 

Redukcia váhy bolo, je a vždy bude témou, ktorou sa budú zaoberať ľudia v každej generácii. Nie je tak prekvapením, že z tohto trendu sa stal výnosný biznis. Na trhu sa objavujú ako úspešné koncepty, tak tie neúspešné. Jedným z konceptov, ktorý sa rozhodol bojovať s nadváhou, sa stal Systém asistovaného hubnutí (SAH). Vlani bol rovnomennou spoločností z Českej republiky stvorený franšízový systém, aby šíril ľahšie osvetu v boji s nadmernými kilami. Svojich franšízantov by chcel nájsť aj u nás.

Systém asistovaného hubnutí využíva iných mechanizmov, ako je obvyklé u väčšiny firiem, ktoré sa na tento trend zamerali. "Trh je přesycován tvrdeniami, že sa musia pri chudnutí obmedzovať strava a veľa cvičiť, či navodzujú pocit, že sa musia jesť najrôznejšie doplnky stravy, ktoré navodzujú pocit, že sa bez týchto prostriedkov redukujúci nezaobíde," komentuje trh Lenka Náměstková, ktorá projekt SAH stvorila. Systém SAH dbá práve na stravu a jej korigovanie.

Rok 2014 sa niesol v znamení tvorby franšízového konceptu u našich západných susedov. Licencia bola predaná do Vrchlabí, Mariánskych Lázní a Prahy. Sama Lenka Náměstková vedie pobočku v Nymburku. "Dokončili sme našu franšízu tak, aby mohlo všetko správne fungovať. Tento rok by sme sa chceli zamerať na zvýšenie franšízových poradných jednotiek, napríklad v Brne, Olomouci, Ústí nad Labem či Liberci. Opäť chceme otvoriť Českej Budějovic. Na programe dňa je aj expanzia na Slovensko," vymenúva časť plánov Lenka Náměstková.

Franšízová licencie SAH vyjde na 2963 eur a potenciálny franšízant musí splniť podmienku odbornej spôsobilosti. Poradňu tak nemôže prevádzkovať ktokoľvek. "Budúci franšízant musí byť Vyštudovaný v obore nutričného poradenstva. Pokiaľ nemá toto oprávnenie, potom musí zabezpečiť trvalý vzťah s osobou, ktorá toto vzdelanie má. Viazanú živnosť potom nie je problém získať," upozorňuje Lenka Náměstkové. Zmluva s franšízantmi sa uzatvára na 5 rokov s možnosťou predĺženia.


Populárne na fóre