Pre franchisu na veľtrh

Najväčším veľtrhom, ktorý sa zaoberá franchisovým podnikaním, je ten v Paríži. Koná sa v marci a navštívi ho až 15 tisíc účastníkov.
Utorok
16.09.2014
Franchisové veľtrhy lákajú návštevníkov na pozitíva franchisového podnikania. V októbri sa uskutoční jeden z najväčších v Poľsku.
 

Jeseň je obdobie, kedy sa konajú rôzne veľtrhy. Ani franchisové nezostávajú pozadu. Jeden z najväčších z nich, Franchise Expo 2014, sa koná v poľskej Varšave a tento rok ho môžu návštevníci navštíviť medzi 16. a 18. októbrom. Usporiadateľom je poradenská spoločnosť PROFIT system, ktorá pomocou dcérskych spoločností pôsobí aj v ďalších krajinách strednej a východnej Európy.

Veľtrh Franchise Expo 2014 sa bude konať v Paláci kultúry vo Varašavě a návštevníci sa môžu stretnúť s viac ako 150 vystavovateľmi z rôznych odborov od gastronómie po produkty pre deti. Niektorí z vystavovateľov nehľadajú franchisantov pre poľský trh, ale očakávajú, že účasťou nájdu potenciálnych partnerov aj z iných štátov Európy, najmä na východ a juh od Poľska. Vlani veľtrh navštívilo až 7 tisíc účastníkov.

Franchising je presne ten druh podnikania, ktorý môže v drsnej konkurencii začínajúcim podnikateľom pomôcť. Aj v Českej republike sa bude konať akcia, ktorá predstaví franchisové koncepty hľadajúci nielen franchisové partnermi, ale aj master-franchisantov, ktorí by pomohli preraziť zahraničným konceptom v Česku. Konferencie Franchising forum, ktorú organizuje Česká asociácia franchisingu, sa bude konať 14. októbra v Prahe.