Konopných lekární prevádzkuje firma Carun Pharmacy prostredníctvom franchis v Česku 9. Tento rok sa chce zamerať na ďalšie mestá, predovšetkým kúpeľné
Pondelok
14.04.2014
Jiří Stabla minulý rok prišiel s nápadom Konopných lekární, kde predáva prípravky z konope. Počas roka sa firme Carun Pharmacy podarilo otvoriť franchisy po celej ČR a plánuje ďalšie.
 

 Čo vás viedlo k tomu priviesť na český trh výrobky z konope s liečivými účinkami?

Celý môj život sa zaujímam o zdravý životný štýl. Predtým, ako som sa pustil do podnikania s konopnými výrobkami, pracoval som asi 6 rokov u jednej spoločnosti, čo sa zaaoberala doplnkami stravy. Založil som si tu certifikát a vo firme sa mi darilo. Všimol som si, že veľa ľudí túži po zdravých prípravkoch, ktoré by im pomohli s ich problémami. Postupom času som si povedal, prečo nezačať podnikať, pretože som videl, že ľudia sú viac chorí a o alternatívne spôsoby liečenia sa viac zaujímajú. Potreboval som však nájsť nejaký liečivý prípravok, ktorý na trhu nebol a mal dobré účinky. S priateľskou sme narazili na konope a preštudovali sme si jeho liečivé účinky. Uvedomili sme si, že tu na konope nie je žiadny marketing a pustili sme sa do osvety o jeho farmakologických účinkoch. Po zhromaždení informácií sme naštartovali aj výrobu našich prípravkov Carun, čo následne viedlo ku vzniku Konopných lekární. Dnes už máme i zaregistrovanú značku Konopná lekáreň, a tak ju môžeme aj používať. A naše úsilie investovať do marketingu sa oplatilo, konopné výrobky sú čím ďalej tým viac žiadanejšie.

Prečo práve lekáreň?

Lekáreň z toho dôvodu, že ľudia si už niekoľko stoviek rokov predstavujú lekáreň ako miesto, kde dostanú liečivé prípravky, keď ich niečo trápi. Nachádzajú tu lieky, ktoré im od chorôb pomáhajú. Názov sme si vybrali preto, že sa cítime ako pravá Konopná lekáreň.

Prečo ste sa rozhodli rozvíjať lekárne pomocou franchisy? V čom vidíte výhodu?

K franchisingu nás priviedli naši spolupracovníci, ktorí videli výhodu predovšetkým v nižších nákladoch na riadenie. Vďaka tomu sme tiež mohli rozšíriť našu sieť po celej Českej republike prostredníctvom našich partnerov. Prvú franchisovú predajňu sme otvorili v Konopišti, a pretože mala úspech, rozhodli sme sa vo franchisingu pokračovať. V súčasnosti už franchisových Konopných lekární máme niekoľko, dokonca jednu vo Veľkej Británii.

Ako sa koncept osvedčil vo Veľkej Británii?

Konopná lekáreň sa tu uchytila dobre. Pobočku v Británii operujeme na základe master-franchisovej licencie v Bristole, budúci mesiac sa sťahujeme do Londýna. Tam chceme začať s trade show, ktorá sa uskutoční v Londýne v apríli, a dúfame, že týmto naša značka Carun získa ešte väčšiu obľubu. Ozývajú sa nám záujemcovia o náš produkt aj z iných štátov, napríklad z Izraela. V priemere sa nám ozývajú 3 až 6 investori zo zahraničia, ktorí s nami chcú spolupracovať.

Do akých miest by ste radi mierili s Konopnými lekárňami?

Pravdupovediac, nevyhľadávame lokality, kde je viac ľudí, pretože lekárne sú špecifické v tom, že ich návštevnosť neurčuje miesto, ale skôr faktory, ako sú chorí ľudia a pod. Môžete teda mať lekárne v miliónovom meste alebo v státisícovom a budú mať podobný obrat. Tiež záleží na mediálnej kampani, akú budete prevádzkovať. Tým nechcem povedať, že chceme otvárať Konopné lekárne kdekoľvek, radi by sme smerovali napríklad do kúpeľných miest, nebránime sa zaujímavým miestam v Prahe, Karlových Varocho, Chebe či Českom Krumlove.

Aký je záujem o franchisovú licenciu?

V súčasnosti je záujem enormný. Myslím si, že bude ešte väčší, pretože veríme, že informácie o konope sa budú dostávať stále do popredia. Konopné liečivá pôjdu i do normálnych lekární, automaticky sa zvýši povedomie o konope, či už vďaka našej práci alebo len čo táto rastlina dokáže. Tiež vďaka úspechu našich spolupracovníkov a franchisantov sa zvyšuje záujem o franchisovú licenciu, kedy si podnikatelia chcú založiť svoju lekáreň a ponúkať zdravé liečivá. Sme rozhodnutí stále konope rozširovať a byť najlepší.

Aký musí byť franchisant?

Musí to byť človek obchodník. Musí byť,  ako sa hovorí „zapálený pre vec“ a veriť, že to, čo rozbiehame, má úspech. Nemusí disponovať žiadnymi zdravotníckymi skúsenosťami. Všetky školenia, ktoré potenciálny franchisanti budú potrebovať, pomôžeme zaistiť my. Potrebujeme tiež investíciu okolo 6 tisíc až 12 tisíc euro.

A čo priestory?

Boli by sme radi, keby podnikatelia už mali miesto vybavené, pretože vieme, že cítia, kde bude najlepšie prevádzkovať lekáreň. Poznajú prostredie a ľudí, kam chodia a čo potrebujú. Samozrejme aj my musíme miesto schváliť. Ak však miesto mať nebude, nevadí, s výberom lokality mu pomôžeme. Všetko zariadenie priestorov poskytneme a podnikateľa bude stáť vyššie spomenutú sumu.

Existuje konkurencia vo vašom podnikaní?

Trúfam si tvrdiť, že nikde na svete. Máme originálny franchisový koncept, s ktorým sa propagujeme už niekoľko rokov a vyšvihli sme ho medzi najlepšie. Samozrejme sa objavili narážky liečiv z konope, ale my už to máme všetko podchytené a vieme, ako liečivé účinky z konope fungujú. Výrobky Carun majú najširšiu dostupnú starostlivosť na svete v konope. Okrem toho neustále pracujeme na vývoji ďalších produktov s liečivými účinkami.


/1/
Dozvedieť sa viac

Populárne na fóre

留学生回国学历认证【微diploma02】国外大学毕业证办理专业制作国外文凭*1比1 制作还原学校版本!

...

1 komentár(e)
posledný 25.03.2024
办美国圣母大学毕业证【办理微信:diploma02】买美国文凭|买美国学历|办假文凭假毕业证/留信网认证(包过)University of Notre Dame

...

1 komentár(e)
posledný 25.03.2024
哪里可以购买美国CSU文凭毕业证(办理微信:diploma02)办CSU加州州立大学毕业证成绩单/制作文凭/办国外录取通知书California State University

...

1 komentár(e)
posledný 25.03.2024
办美国布朗大学毕业证【办理微信:diploma02】买美国文凭|买美国学历|办假文凭假毕业证/留信网认证(包过)Brown University

...

1 komentár(e)
posledný 25.03.2024
办美国康奈尔大学毕业证【办理微信:diploma02】买美国文凭|买美国学历|办假文凭假毕业证/留信网认证(包过)Cornell University

...

1 komentár(e)
posledný 25.03.2024
办美国JHU毕业证【微信diploma02】购买美国约翰霍普金斯大学毕业证文凭/留信网真实认证/制作美国文凭/美国大学毕业证

...

1 komentár(e)
posledný 25.03.2024
办美国圣路易斯华盛顿大学毕业证【办理微信:diploma02】买美国文凭|买美国学历|办假文凭假毕业证/留信网认证(包过)Washington University in St. Louis

...

1 komentár(e)
posledný 25.03.2024
留信网认证有用吗【微diploma02】办可查留信认证/留信网认证办理/留学生回国学历认证

...

1 komentár(e)
posledný 25.03.2024