10 nových pobočiek do konca roka

Franšíza kam sa pozrieš / Celkovo 180 pobočiek siete Da Grasso nájdeme v 118 poľských mestách. Zaujímavosťou je, že okrem jednej, sú všetky v rukách franšízantov, ktorí sú tak základom celého konceptu.
Pondelok
29.10.2018
Poľská sieť pizzerií Da Grasso otvorila v tomto roku na domácom trhu 8 nových reštaurácií a chystá sa otvoriť ďalšie. Franšízantov hľadá aj u nás na Slovensku.
 

V súčasnosti je Da Grasso najväčším franšízovým reťazcom pizzerií v Poľsku. Značka, ktorá vznikla v roku 1996 v Lodži, má dnes doma 180 pobočiek, z ktorých všetky okrem jednej riadia franšízanti. Tento rok sa zákazníci dočkali reštaurácií Da Grasso v mestách Štetín, Osviečim, Bielsko-Biala, Lowicz, Przasnysz, Wroclaw, Lodž a Legionowo. S rozvojom však tento franšízový koncept nekončí. „Dúfame, že do konca roka bude mať naša sieť 190 pobočiek,“ prezradzuje Hubert Kołodziejski, franšízový manažér konceptu Da Grasso.

S franšízovými pobočkami mieri na Slovensko táto sieť do miest s viac ak 20 tisíc obyvateľmi. Podľa vedenia spoločnosti reštaurácie zapadajú do atmosféry veľkých obytných štvrtí a sídlisk,  i do centier miest. Práve pomoc s výberom toho pravého miesta je jednou z častí podpory, ktorú franšízant pripojením sa do siete Da Grasso získa.

Okrem ďalšej podpory, ktorú svojim franšízantom ponúka, sa môžu držitelia franšízovej licencie spoľahnúť na pomoc administrátora, na ktorého sa môžu obrátiť so všetkými záležitosťami týkajúcimi sa ich podnikania pod značkou Da Grasso. Administrátor je s nimi počas celej doby spolupráce s touto sieťou. Poskytovateľ licencie tiež zaisťuje potrebné školenia a to pre franšízantov aj ich zamestnancov.

Investícia do otvorenia franšízovej reštaurácie Da Grasso stojí záujemcu o licenciu zhruba 35 tisíc eur. Pripraviť sa musí na pravidelné mesačné poplatky, ktorých výška sa pohybuje v rozmedzí 300 až 500 eur mesačne, a to v závislosti od typu vybraného predajného balíčku. Základný balíček obsahuje pizzu, predkrmy a šaláty. Menu možno rozšíriť, aj o cestoviny, polievky a mäsové pokrmy.


Spoločné rozhodnutie / V mestách, v ktorých chce záujemca o franšízovú licenciu pod hlavičkou Da Grasso podnikať, musí zaistiť vhodné priestory. Mali by mať minimálne 100 m2. Každú lokalitu centrála v spolupráci s uchádzačom o franšízu dôkladne analyzuje.