Franšízou k plneniu detských snov

V starostlivosti profesionálov / Podľa slov Michala Ogorka je program Socatots výnimočný a bol vytvorený tak, aby výrazne ovplyvňoval spôsob rozvíjania a vzdelávania dieťaťa, čím sa rozširujú hranice toho, čo považujeme za normálne alebo dokonca toho, čo považujeme za možné. Záštitu prevzal uznávaný tréner Marian Jelínek, ktorý spolupracuje s vrcholovými športovcami ako napr. Jaromír Jágr alebo Karolína Plíšková.
Pondelok
20.08.2018
Jeho cieľom je vychovávať profesionálnych futbalistov, zastupuje preto na Slovensku franšízovú sieť futbalových škôl Socatots. Spolupráca s britským konceptom je pre Michala Ogorka zároveň splnením detského sna.
 

Majitelia značky Socatots na Slovensku a v Česku sa prvýkrát stretli s programom Socatots v roku 2012, a okamžite ich zaujal. Predovšetkým preto, že sa výukový program líšil od iných, ktoré dovtedy poznali. A tiež vďaka spôsobu, ktorým celý výukový program pozeral na športovú prípravu detí: ako na celok, a nie ako na jednotlivé výukové hodiny, pri ktorých je potrebné dosiahnuť okamžite vytúžený cieľ.

Fascinoval ich pritom najmä fakt, akým spôsobom hra s loptou už v tak rannom veku inšpiruje deti, aby športovali, a tiež dáva príležitosť rodičom nadviazať so svojimi deťmi jedinečný vzťah. "Ak sa rodičia v neskoršom veku rozhodnú, že ich deti budú robiť akýkoľvek iný šport, budú mať lepšiu prípravu ako ich vrstovníci, ktorí sa takéhoto programu nezúčastnili. Keď sa teda deti  vyberú inou cestu, vášeň pre šport v nich zostane do konca života," hovorí Michal Ogorek. 

Nápad otvoriť zastúpenie Socatots v Česku a na Slovensku vznikol vo chvíli, kedy sa Michal Ogorek dozvedel, že jeho žena Maria je tehotná. Jeho osobný život sa tak spojil s tým profesijným, v ktorom sa rozhodol spolu so svojou manželkou venovať deťom a ich športovej príprave pod dohľadom ich rodičov. Napriek tomu, že o programe Socatots v podstate nikdy nepochyboval, už začiatky spolupráce s medzinárodnou značkou ho utvrdili v presvedčení, že sa rozhodol správne.

Prekračovanie hraníc

"Školenie v Anglicku nás iba utvrdilo v tom, že sme sa správne rozhodli. Stretli sme sa tam s ľuďmi, ktorí veria v ten program a so skutočnou vášňou ho chcú rozvíjať aj v ďalších krajinách. Otvorenie Socatots je pre mňa splnením detského sna, kedy som sám veľa športoval," spomína dnes. Od roku 2012 sa jeho biznis rozrástol na dve brnenské prevádzky, momentálne manželia Ogorkovi ponúkajú franšízové licencie tiež ďalším záujemcom o vedenie vlastnej futbalovej školy. 

Bývajú v Moravanoch - dvojtisícovej dedine pri Brne a v nej vedú dokonca 2 skupiny detí. Návratnosť investície zaručujú už 4 deti v skupine, ktorá môže mať až 12 detí. Aj keď Socatots cieli na väčšie mestá, toto iba potvrdzuje, že tento podnikateľský koncept môže byť úspešný aj v menších obciach. A to nie iba ako pasívny zdroj príjmov s návratnosťou investície okolo 1 roku, ale aj skôr.

"Socatots je úplne výnimočný program a bol vytvorený tak, aby výrazne ovplyvňoval spôsob rozvíjania a vzdelávania dieťaťa, čím sa rozširujú hranice toho, čo považujeme za normálne alebo dokonca toho, čo považujeme za možné. Robíme to tým, že sa bavíme v prijateľnom a bezpečnom prostredí," sú presvedčení zástupcovia britskej značky. V súčasnosti je program Socatots úspešne prevádzkovaný v 55 krajinách sveta, a zapojilo sa doň približne dva milióny detí. 

"Veľmi by som si prial, aby som - keď už budem starý - uvidel niekoľko veľkých športovcov, ktorým pomohol program Socatots, a ktorí u nás začínali ako 1 až 5 roční. Vtedy by som mal aspoň malú satisfakciu  z toho, že sme mali možnosť prispieť k ich rozvoju. Pred nami je ešte veľa práce, ale čo nám dodáva silu a motivuje nás, je úsmev detí a pozitívna spätná väzba od rodičov," dodáva spoluvlastník Socatots a Brazílskych futbalových škôl v ČR a SR. S tým, že so svojou ženou chce hlavne nadviazať na úspech, ktorý Socatots dosiahol vo svete, a stať sa číslom jeden v Českej republike medzi vzdelávacími športovými programami, ktoré sa venujú výchove detí v tak nízkom veku (1-5 rokov).


Úspech mimo veľkého mesta / Michal Ogorek býva s rodinou v dvojtisícovej dedine pri Brne, kde vedie dve skupiny detí. Je tak dôkazom toho, že aj keď sieť Socatots mieri do väčších miest, poctivou a intenzívnou pracou sa úspechu dočká aj v tých malých.

Populárne na fóre