Americki obri opäť spolu

Ústupok zdravie i biznisu
Ústupok zdravie i biznisu / McDonalds’s znížil v detskom menu obsah tukov, cukrov, nasytených mastných kyselín a sodíka tak, aby jedlo bolo zdravšie. Až následne pristúpila spoločnosť The Walt Disney na obnovenie partnerstva, ktoré znamená pre obe strany lukratívny biznis.
Štvrtok
17.05.2018
Po 12 rokoch sa opäť spoja McDonald’s a The Walt Disney. Hračky odkazujúce na filmové hity budú deti dostávať k zdravému menu.
 

Do reštaurácií McDonald’s sa po rokoch vrátia animované postavičky z filmových štúdií Walta Disneyho. V júni sa spoločnosti opätovne spoja pred premiérou snímku Rodinka Úžasných 2. Obnovené partnerstvo bolo oznámené po tom, čo franšízový fastfoodový reťazec pristúpil na zmeny v detskom Happy Meal menu tak, aby jedlo bolo zdravšie a obsahovalo menej kalórií ako doteraz. Z detskej ponuky vyradil čokoládový mliečny koktejl aj cheesburgery.

V roku 2006 bol prekvapivou príčinou ukončenia desaťročného partnerstva zo strany Disneyho spoločnosti prudký nárast detskej obezity, ktorý je z veľkej časti zapríčenený častým stravovaní vo fastfoodoch. Vtedy filmový gigant vydal "zákaz licencovania Mickey Mousa a ďalších postáv Disneyho pre potraviny, ktoré nedosahujú minimálne požiadavky na výživu". Po tom, čo McDonald’s uskutočnil v amerických pobočkách úpravy detskej ponuky, pristúpil The Walt Disney na obnovenie partnerstva, ktoré znamená pre obe strany lukratívny miliardový biznis.

Vynaliezavosť a zábava v stravovaní

Dohoda však platí iba pre štáty, kde detské menu už bolo upravené a kde spĺňa prísne kritériá na ponuku potravín firiem, ktoré chcú používať na obchodnú propagáciu Disneyho filmy. "McDonald’s a Disney sú značký, ktoré sú rodinami milované a obľúbené. Spolu im teraz vytvoríme nové zázemie," uviedla hlavná marketingová riaditeľka McDonald’s Morgan Flatley. "I naďalej budeme budovať lepší McDonald’s, toto partnerstvo ponúka vynaliezavosť a zábavu v stravovaní, ktoré zároveň podporí vyváženejšiu stravu a obsah Happy Meal. Chceme rodiny inšpirovať ku zdravšiemu životu zábavnými a inovatívnymi spôsobmi."

Novinky priniesol tento rok tiež do poboček McDonald’s aj u nás. Digitalizácia reštaurácií začala už pred tromi rokmi a priniesla so sebou tiež zmenu v objednávaní. „Modernizácia nám pomohla testovať možnosť customizácie, teda dotvorenia burgeru podľa vlastného priania pridaním vybraných ingrediencií, a v budúcnosti nám umožní aj rozšíriť ponuku. V súčasnosti customizáciu ponúkame v 13 vybraných reštauráciách“ komentuje dôvody inovácie generálny riaditeľ McDonald´s ČR Tomasz Rogacz. Reštaurácie testujú tiež donášku ku stolu. Dlhodobým cieľom je stále aj ponuka s čo najvyšším podielom produktov z lokálnych surovín.