Prostredníctvom TAB Boardu podnikatelia a majitelia firiem získavajú nový pohľad na svoje podnikanie „z iného uhla“ a majú prístup k praktickým radám i otvoreným riešeniam, ktoré majiteľom firiem dávajú strategickú výhodu a pomáhajú im dosiahnuť okamžitý prospech z pozitívnych zmien.
Streda
07.02.2018
Pre vedúcich manažérov či skúsených vedúcich tímov je určená franšíza TAB Board, ktorá sa zaoberá business poradenstvom.
 

Spoločnosť The Alternative Board® poskytuje služby podnikateľom v 17 krajinách celého sveta. Muž menom Allen Fishman založil TAB v USA už pred 25 rokmi potom, čo si uvedomil, aké bolo pre neho cenné predstavenstvo firmy, pre ktorú dovtedy pracoval. Ale čo majitelia menšej alebo strednej firmy? Kam tí chodia pre rady? Zodpovedanie týchto otázok ho viedlo k založeniu úspešnej značky, ktorá začiatkom roka 2014 vstúpila na český trh pod názvom TAB Board CZ. Momentálne má franšízových partnerov v piatich krajoch Českej republiky a v jednom na Slovensku. Nových franšízantov hľadá v západných a severných Čechách a na Morave. Veľký potenciál rozvoja vidí TAB Board tiež na Slovensku.

Franšízanti TAB Board získavajú krajskú územnú exkluzivitu, každý by mal mať možnosť nadviazať spoluprácu s až asi 10 tisíc firmami z rôznych odborov ako napr. IT, výrobné, či účtovnícke a poradenské služby. Uchádzač o franšízu by mal mať skúsenosti s vedením tímu, či z manažérskej pozície a hlavnou požiadavkou centrály je chuť pracovať.

Franšízant si vyberá do každého „boardu“ (alternatívneho vedenia spoločnosti, zloženého z 4-10 zástupcov nekonkurenčných majiteľov malých a stredných firiem) záujemcov z majiteľov a top manažérov firiem z rôznych odvětví. Pravidelne v uzatvorenom „TAB Boarde“ pod vedením skúseného a vyškoleného facilitátora TAB Boardu, diskutujú svoje problémy, zdieľajú skúsenosti a dávajú si praktické rady a navrhujú možné riešenia. Konkrétny výber členov boardu zaisťuje dostatočnú diverzitu podobne motivovaných účastníkov.

Väčšia podpora franšízového rozvoja

Koncom minulého roka TAB Board otvorilo nové školiace centrum pre ČR a SR. Je to tretie takéto centrum mimo Spojených štátov amerických, odkiaľ franšízový koncept TAB Board pochádza. Cieľom centra je primárne zaistiť povinné sedemdenné vstupné školenie nových franšízových partnerov siete, ktorí ho doteraz museli absolvovať v riaditeľstve v americkom Denveri. Vďaka dostupnosti tiež klesli aj náklady na obstaranie franšízovej licencie.

„Zároveň sa školenie i franšíza TAB Board stanú dostupné i pre potenciálnych franšízantov, ktorí neovládajú cudzí jazyk,“ hovorí spolumajiteľ TAB Board CZ Šimon Mastný s tým, že výsledkom tohto kroku bude iste väčšia podpora franšízového rozvoja konceptu TAB Board na českom a slovenskom trhu. Nové centrum bude tiež zastrešovať pravidelné školenia súčasných franšízantov. Tí sa vďaka tomu budú môcť ďalej vzdelávať a získavať informácie o tom, ako byť členom svojich boardov čo najviac nápomocní pri rozvoji ich biznisu.


Populárne na fóre