Počas siedmych rokov koncept Fitness Food Menu otvoril viac ako 60 českých pobočiek.
Piatok
02.02.2018
Patrí medzi tzv. krabičkové diéty, pokrmy ponúka i v Maďarsku a Nemecku. Franšíza Fitness Food Menu vyžaduje kvalifikáciu.
 

Fitness Food Menu je česká franšízová sieť, ktorá sa špecializuje na zdravú výživu. Jej cieľom nie je iba redukcia váhy, ale i správne stravovanie pomocou zdravých surovín. V Česku má už 14 výrobných miest distribuujúcich produkty do 70 miest, na Slovensku 6 výrobných miest s distribúciou do 25 miest, v Nemecku jednu výrobňu pokrývajúcu 3 mestá a v Maďarsku jednu výrobu pre 3 mestá. Ku konca roka sa výrobne špecializovali na vianočné koláče, ktoré firme každoročne privedú nových zákazníkov a zvyšujú zisky v dobe mimo hlavnej sezóny.

V ČR značka ponúka momentálne franšízové licencie na svoje prevádzky v Znojme, Třebíči a Brne. "Radi by sme postupne zachovali iba jednu vlastnú malú prevádzku, a zvyšok vlastných pobočiek predali franšízantom, a to vrátane našich verných zákazníkov," hovorí majiteľ Fitness Food Menu Tomáš Volf. Jeho spoločnosť vznikla na báze rodinného podniku pred siedmymi rokmi, vlastné pobočky spolu s výrobňami úspešne fungujú už viac ako 5 rokov.

Obchodná zdatnosť víťazí nad skúsenosťami z gastro prevádzok

I preto v prípade ich predaja bude cena za vstupný poplatok do siete navýšená o hodnotu ziskov za obdobie 2 až 3 rokov, ktoré podľa odhadov centrály príslušný región generuje. V západných Čechách je podľa Volfa pre nových franšízantov voľná tiež oblasť v okolí Karlových Varov. "Oceňujeme kvalifikáciu, preto vyberáme uchádzača so skúsenosťami z dvoch oblastí, ktoré spájajú náš produkt, a tým je gastronómia a fitness," hovorí Volf s tým, že dôležitejšia je skúsenosť či vzdelanie v oblasti zdravej výživy ako v gastronómii. Centrála je však ochotná a schopná nových franšízantov aj jej zamestnancov v oboch oboroch zaškoliť.

Fitness Food Menu sa darí v posledných dvoch rokoch aj vďaka expanzie na zahraničné trhy. Aktuálne pripravuje otvorenie novej franšízy v Drážďanoch, a súčasne skúšajú nový spôsob predaja fitness pokrmov v bistrách namiesto obvyklej donášky domov. Prioritou pre českú centrálu zostáva naďalej tiež poľský trh, kde sa jednania preťahujú kvôli legislatíve, a do hry podľa Volfa stále môže vstúpiť i ďalší záujemca o masterfranšízovú licenciu v Poľsku.


Populárne na fóre