Franšízant Skibi Kids by nemal byť iba investor, ale mal by sa podieľať na dennom chode predajne. Majitelia značky vyžadujú obchodného ducha, naopak skúsenosti v odbore ani podnikanie nutnou podmienkou nie sú.
Utorok
18.07.2017
Značka detského oblečenia do každého počasia Skiby Kids vie vďaka e-shopu franšízantom vytipovať mestá, kde je o ich ponuku záujem.
 

Deti, ktoré nesedia doma, ale trávia čas aktívne, sú šťastnejšie, pretože pohyb prospieva ich zdravému vývoju a psychike. Myslia si to aspoň majitelia českej značky detského oblečenia Skibi Kids, ktorí pre tých najmenších dobrodruhov a cestovateľov vyrábajú a distribuujú do siete obchodov už niekoľko rokov oblečenie do prírody. Doteraz vlastní zatiaľ 3 predajne, pobočka v OC Kotva sa nedávno presťahovala do väčších priestorov. Pre tento rok mala firma v pláne hľadať ďalších potenciálnych franšízantov. Jedna z franšízových pobočiek sa už pripravuje, otvárať sa bude až budúci rok v septembri.

"Radi by sme do tej doby otvorili ešte aspoň jednu či dve ďalšie franšízy, záujemcov preto stále hľadáme," hovorí majiteľka Skibi Kids Kateřina Princová s tým, že príprava predajne pred jej otvorením trvá asi 6 mesiacov. Detské oblečenie do prírody sa predáva v oveľa väčšom objeme na jeseň a v zime. Preto by podľa Kateřiny Princové bolo i z hľadiska motivácie lepšie, pokiaľ by franšízant otváral nový obchod práve na začiatku zimnej sezóny. Nebol by tak hneď vystavený možnému riziku nízkych predajov v prvých mesiacoch.

I predajňa potrebuje starostlivosť

Miesta ani mesta, kde by nové obchody Skibi Kids mali stáť, majitelia spoločnosti nešpecifikujú. "Konkrétnym záujemcom o franšízy sme schopní podľa dopytu cez e-shop odporučiť či vytipovať vhodnú oblasť, kde už vieme, že je o naše oblečenie záujem," dodáva majiteľka pôvodom radotínskej firmy, ktorá vznikla ako pobočka Ski and Bike Centra. Majiteľom bol jej otec, ktorý ju tiež inšpiroval podnikať. S výberom franšízantov si Skibi Kids dáva záležať, a tiež sú podľa Princovej váhaví i záujemcovia o franšízovú licenciu.

"Niektorí majú dostatok financií, ale nechcú sa na obchode osobne podieľať a starať sa o neho. O takú spoluprácu nemáme záujem," vysvetľuje Kateřina Princová. Tí, ktorí majú iba časť financií, sú podľa jej skúseností obozretní. Často a dlho váhajú. I preto Skiby Kids vďaka e-shopu začína vytipovávať mesta a miesta, kde je o ich ponuku záujem.


Populárne na fóre