Extéria sa zameriava na bezpečnosť práce a požiarnu ochranu, v ČR pôsobí od roku 2011. "Prvotným impulzom bola snaha majiteľa firmy zmeniť služby v oblasti bezpečnosti práce, pretože mal pri vlastnom podnikaní negatívne skúsenosti s pracou bezpečnostného technika," hovorí Lucie Eliášová.
Štvrtok
13.07.2017
V rámci ocenenia Franšíza roka uspela tiež spoločnosť Extéria. Nie iba o výhodách konceptu hovorila riaditeľka franšízovej siete Lucie Eliášová.
 

Minulý rok otvorila Extéria 15 nových franšízových pobočiek a získala tak druhé miesto v rámci Franšízy roka. Boli ste Skokanom roka, znamenala cena pre vaše podnikanie nejaké výhody či zlepšenie?
Po získaní ocenenia Skokan roka sme zaznamenali nárast záujmu o náš franšízový koncept poradenských kancelárií Extéria, a to predovšetkým zo strán záujemcov o otvorenie vlastnej pobočky v Česku i na Slovensku, kde je český franšízing tiež sledovaný.

Koľko nových franšíz plánujete otvoriť počas tohto roka?
Radi by sme, aby tento rok bol rovnako úspešný ako predchádzajúci, takže minimálne 15 pobočiek, najmä vo veľkých okresných mestách, kde je obrovský potenciál čo sa týka podnikateľských subjektov. Prípadní záujemcovia sa môžu na voľné lokality pozrieť na našich webových stránkach.

Koľko pobočiek by ste celkovo chceli mať?
Celkovo by sme radi mali obsadené všetky okresy ČR, aby sme mohli poskytnúť službu BOZP a PO v každom kúte ČR.

Čo vašim franšízantom nesmie zásadne chýbať, a aký by byť naopak nemali?
Franšízantovi nesmie chýbať predovšetkým záujem a vnútorný pohon pridať sa k rodine Extéria. Je vhodné keď má skúsenosti a prax v oblasti obchodu, obchodného jednania a vedenia tímu ľudí.

V čom vidíte hlavné dôvody veľkého záujmu o váš koncept?
Predovšetkým je to zákonnosť produktu a stabilná podpora franšízora franšízantom.

Chceli ste expandovať i za hranice, sú tieto plány stále platné?
Už sa tak i stalo, expandovali sme koncom minulého roka na Slovensko, kde sa nám od tej doby podarilo otvoriť už 4 poradenské kancelárie a jednu centrálnu, a v súčasnosti sa otvárali dvere pre jednanie o udelenie master licencie na celú Slovenskú republiku, takže prípadní záujemcovia majú ideálnu príležitosť a môžu ma kontaktovať.


Populárne na fóre