Káva bohémov ide do sveta

Kávu, ktorú vo viac ako 80 kaviarňach PJ’s Coffee of New Orleans ľudia ochutnajú, si môžu rovno na mieste kúpiť alebo objednať cez e-shop.
Štvrtok
15.06.2017
PJ’s Coffee of New Orleans po úspechu vo Vietname pokračuje v globalizácii značky a hľadá franšízantov i v strednej Európe.
 

Identifikovať a používať zdroje najkvalitnejšej kávy na svete, taký je hlavný podnikateľský zámer spoločnosti PJ’s Coffee of New Orleans. Využíva na to špecialistov z celého sveta, svojim zákazníkom značka ponúka širokú škálu horúcich, ľadových a mrazených kávových nápojov s použitím najvyššej kvality zŕn kávy Arabica (asi 1 % celosvetovej produkcie tohto druhu kávy). Sortiment kaviarenských prevádzok a obchodov doplňujú bio čaje, pečivo k raňajkám a zdravé občerstvenie počas dňa.

Spoločnosť založila pred takmer 40 rokmi Phyllis Jordan, priekopníčka v kávovom priemysle. V meste, ktoré bolo kolískou jazzu i domovom bohémov. Prostredníctvom svojho podniku sa od začiatku snažila dokázať, že starostlivý výber kávových zŕn, ich spôsob praženia a vášeň pre kaviarenský štýl života je istou cestou k úspechu. Slávna ľadová káva z New Orleans je vyrábaná špeciálnym spôsobom, ktorý výrazne znižuje jej kyslosť.

Kto si trúfne na 5 kaviarní?

Koncom minulého roka PJ’s Coffee of New Orleans otvorila prvú pobočku vo Vietname, kde sa značka rozširuje prostredníctvom master-franšízy. V nasledujúcich rokoch by malo v sieti pribudnúť ešte ďalších 10 prevádzok v juhovýchodnej Ázii. Globalizácia spoločnosti má podľa plánov priniesť nové pobočky i do Európy a ďalších častí sveta. Najčastejšie sa kaviarne nachádzajú v hoteloch, univerzitných kampusoch, na letiskách, štadiónoch, v obchodných centrách.

Pre záujemcov o licenciu pre Českú republiku platí podmienka nájsť možné atraktívne miesto či nehnuteľnosť. Noví spolupracovníci PJ’s Coffee of New Orleans by si mali byť vedomí hodnoty značky a malo by ísť o silne marketingovo orientovanú spoločnosť so skúsenosťami s gastronómiou. Pre získanie exkluzívnej licencie pre celú krajinu je nutná počiatočná investícia dva milióny dolárov, udelenie povolenia sa podmieňuje otvorením 5 kaviarní s veľkosťou od 150 štvorcových metrov. Centrála potom umožňuje ďalšie 3 možnosti spolupráce vrátane pojazdného Trucku.