S číslami radia 2+2 Školy

Škola matematiky vyvinula napríklad testy na prípravu na prijímacie skúšky na stredné školy, alebo autorský program rozvoja matematických schopností a logického myslenia pre predškolákov. Novinkou vo vyučovacích materiáloch je stolná matematická hra.
Pondelok
22.05.2017
Päť nových franšíz v minulom roku otvorila firma Business Language Center, ktorá vlastní licenciu na poľský koncept 2+2 Škola matematiky.
 

Prípravu detí na prijímacie skúšky na stredné školy má za sebou aktuálne franšízová sieť doučovacích centier 2+2 Škola matematiky. Rovnako ako v minulom a tiež predminulom roku jej žiaci mohli skúsiť testy z matematiky a češtiny. Testy sú vždy pripravené podľa vzoru CERMAT a dávajú dôveryhodný obraz toho, čo detí skutočne vedia. Škola potom so svojimi žiakmi testy spätne prechádza a vysvetľuje chyby, ktoré deti pri teste urobili.

Značku 2+2 Škola matematiky vlastní spoločnosť Business Language Center, koncept školy pochádza z Poľska, kde pôsobí už viac ako 12 rokov. Ich najväčším cieľom je budovať sebavedomie a rozvíjať vášeň predovšetkým pre matematiku, ktorú každý potrebuje po celý svoj život. Ponuka na lekcie zahrňuje tiež ďalšie vyučovacie predmety - fyziku, český jazyk, angličtinu, a ďalšie. Školy sa pritom nevenujú iba doučovaniu, niektoré kurzy sú naopak určené nadaným deťom. Spoločnosť pôsobí v 6 krajinách a má 90 pobočiek.

Franchisový manuál s kompletným školným popisom

Posledné české školy 2+2 vznikli v minulom roku v septembri v Plzni a Písku. Majiteľom 3 franšíz je pôvodne ekonóm Milan Šťastný, ktorý okrem plzeňskej pobočky zakladal už školu v Českých Budejoviciach a Tábore. Podľa jeho skúseností je najväčšou výhodou konceptu fakt, že deti chodia na hodiny doučovania dobrovoľne, a preto ich predmety viac bavia. Výhodou franšízantov, ktorí riadia viac škôl, je podľa majiteľky licencie pre Česko Aleny Koubkové istota centrály, že pobočku bude riadiť človek so skúsenosťami s konceptom ako takým.

Tento rok by 2+2 Škola matematiky podľa Koubkové mala otvoriť ďalších 4 až 5 nových pobočiek. "Náš franšízant musí najskôr vedieť komunikovať s ľuďmi, a musí mať dostatočný kapitál na ročnú prevádzku pobočky, výhodou je skúsenosť v odbore," hovorí Alena Koubková. Návratnosť investície do licencie 1.800 EUR býva rôzna, a záleží vždy na šikovnosti franšízanta. Franšízant od centrály dostáva napríklad franchisový manuál s kompletným školným popisom vrátane všetkých postupov pre správu klientov, nábor učiteľov a riadenie školy.


Populárne na fóre