Pizza a burgery made in Brno

Bistro je najlepšie umiestiť v centre mesta, na námestí, na pešej zóne, v obchodnom centre či pri zastávkach MHD, dostupných z ulice, najlepšie v prízemí. Dôležitá je možnosť parkovania pre zákazníkov.
Utorok
18.04.2017
Na výrobu pizzy a burgerov sa špecializuje firma Amici z Brna. V pláne má otvoriť franšízy v ďalších českých a slovenských mestách.
 

Značka Amici sa medzi reštauráciami odlišuje okrem originálnej ponuky tiež jasne rozpoznateľným vizuálnym štýlom jednotlivých pobočiek, donáškových vozidiel, zamestnaneckých uniforiem, objednávkového portálu a profilov na sociálnych sieťach. Okrem dvoch vlastných prevádzok koncept vlastní v túto chvíľu jednu franšízu v Brne-Přízřeniciach, ktorá rozširuje pôsobenie Amici na juh od Brna. Spoločnosť sa preto tento rok chce objaviť v ďalších českých mestách, a nebráni sa ani expanzii na Slovensko.

"Radi by sme otvorili viac pobočiek v okolí Brna smerom na západ, ale aj v ďalších veľkých mestách vrátane Prahy," hovorí franchise manager spoločnosti Fusion Collective s.r.o. Lukáš Jahoda. Konceptu sa podľa jeho skúseností môže dariť už v mestách a spádových oblastiach s 50 až 60 tisícmi obyvateľmi. "V túto chvíľu je reálne otvorenie ďalších 4 alebo 5 pobočiek, ktoré sa už pripravujú," doplnil Jahoda. Kandidát na franšízanta Amici by mal mať najmä chuť podnikať, a mala by ho práca v gastronómii baviť. Skúsenosti nie sú podmienkou.

Rýchlikom do lokálneho biznisu

Minimálna investícia sa pohybuje okolo 22 tisíc eur, návratnosť investície je priemerne asi jeden rok. Koncept Amici ponúka niekoľko foriem spolupráce. Najmenšou prevádzkou je bistro, ktoré vyžaduje priestor minimálne 80 metrov štvorcových. Pre výrobu a rozvoz v mieste do 300 tisíc obyvateľov je potrebných aspoň 200 m2, v obciach s 60 tisíc obyvateľmi aspoň 70 m2.

Amici sa zameriava predovšetkým na kvalitnú pizzu a moderné burgery za použitia čerstvých surovín. Výhodou konceptu je predovšetkým práve prispôsobivosť rôznym lokalitám i veľkostiam prevádzok. Tie menšie je možné uviesť do prevádzky rýchlo, Amici patria medzi finančne dostupnejšie franšízové projekty. Výhodou je tiež skúsenosť s lokálnym trhom v okolí Brna, vďaka ktorej centrála môže poskytnúť lokálnu marketingovú podporu i v iných častiach krajiny.