Štvrtok
30.03.2017
Talianska módna značka plánuje expanziu. Súčasťou zmien vo franšízovej sieti je prepojenie kamenných obchodov s e-shopom.
 

Talianska odevná značka United Colors of Benetton predstavila novú stratégiu pre svoju medzinárodnú franšízovú sieť. Maloobchodný predaj by mal prebiehať vďaka nej bližšou spoluprácou franšízantov s vedením spoločnosti Benetton Group tak, aby bolo možné podieľať sa v rámci firmy na otvorených a úspešných obchodných modeloch, postupoch a vzťahoch. Značka si od novej stratégie sľubuje prínos pre obe strany. V túto chvíľu má Benetton globálne 5 tisíc predajní, z toho 4 tisíc z nich sú franšízy.

Integrácia franšízantov s centrálou je podľa CEO Marca Airoldiho reakciou na rýchly a často veľmi ťažko čitateľný vývoj na trhu. Obchody, ktoré spravuje priamo centrála, by sa mali stať akými testovacím laboratóriom, kde budú skúšané obchodné modely a odovzdávané ďalej franšízantom. Ti zostanú podstatou celého obchodného systému známej talianskej odevnej firmy, budú však viac zapojení do riadenia a plánovania celej spoločnosti.

"Chceme sa zamerať čo najviac na spotrebiteľa, a uviesť do praxe spôsob, ako jeho prianiam a požiadavkám vyhovieť čo najrýchlejšie," uviedol na stretnutí 350 súčasných aj budúcich franšízantov Benettonu z 12 európskych krajín riaditeľ franšízovej sekcie Christian Prazzoli. Podľa neho stratégia Franchising 2.0 pomôže Benettonu tiež prepojiť kamenné obchody s internetovým predajom. Vychádza pritom z myšlienky, že digitalizácia a e-commerce nie je pre obchod prekážkou, ale výhodou, ktorú treba využiť.

Ponuka na mieru vďaka telefónu a mobilnej aplikácie

V budúcnosti by mal mať personál obchodov napríklad k dispozícii mobilné aplikácie, ktoré ho budú informovať, o aké tovary majú záujem ľudia na internete a o aké nemajú, aká veľkosť sa predáva najrýchlejšie, akú farbu majú aktuálne zákazníci v obľube, a podobne. Každému zákazníkovi bude môcť predavač aj vďaka znalosti jeho vkusu a záujmu cez mobilný telefón zostaviť a ponúknuť špeciálne pre neho vybranú kombináciu oblečenia.

United Colors of Benetton má v Česku osem obchodov vo veľkých mestách ako je Brno, Zlín, Ostrava, a samozrejme Praha. Či sa budú zmeny v obchodnej stratégii týkať tiež prevádzok u nás a v Česku, nie je ešte jasné.

Prazzoli je presvedčený, že vďaka tejto komunikácii oboch segmentov predaja bude služba zákazníkom flexibilnejšia, rýchlejšia, i komplexnejšia. Nová stratégia by mala priniesť franšízantom Benettonu tiež väčšiu podporu pri vedení pobočky a to predovšetkým v kľúčových momentoch ako napríklad tesne po otvorení obchodu, či na vrchole predajnej sezóny.

Ďalšou výhodou by mal byť lepší "prenos" know-how značky Benetton medzi jednotlivými obchodmi a ich majiteľmi. Špecializovaní manažéri by mali dostať na starosti dopredu určené krajiny. Expanzia a zmena predajnej stratégie je reakciou tiež na neúspešné obchodné obdobie. Značka Benetton uzatvorila rok 2015 s hrubým prevádzkovým ziskom (EBITDA) 54 miliónov eur, čo predstavuje medziroční nárast o 34,5 %. Firma však zostala i naďalej v červených číslach so stratami vo výške 46 miliónov eur.


Populárne na fóre

제천모텔ㅋㄱ∇텔레-msj36∇제천여관ㅂㄹ∇제천커피배달전문점∇제천ㅇㄱㅂㄹ∇제천다방티켓배달콜걸☆

...

1 komentár(e)
posledný 19.04.2024
안동다방레지 콜걸♠텔레-msj36♠안동커피배달 24시♠안동여관ㅂㄹ♠안동다방/커피배달♠안동티켓다방가격♠

안동다방레지 콜걸♠텔레-msj36♠안동커피배달 24시♠안동여관ㅂㄹ♠안동다방/커피배달♠안동티켓다방가격♠ 안동다방레지...

1 komentár(e)
posledný 19.04.2024
거창티켓배달 다방ㅌㅋ◐텔레-msj36◐거창콜걸다방?◐거창모텔커피배달◐거창여관바리◐거창티켓다방 ◐

거창티켓배달 다방ㅌㅋ◐텔레-msj36◐거창콜걸다방?◐거창모텔커피배달◐거창여관바리◐거창티켓다방 ◐ 거창티켓배달...

1 komentár(e)
posledný 19.04.2024
假冒留学加拿大UW毕业证%滑铁卢大学文凭成绩单QQWeChat:603012914加拿大学位证书办理国外#办理留信认证#购买留学认证#操作国外学历

...

1 komentár(e)
posledný 19.04.2024
留学生毕业证代办国外学历认证/制作新布伦瑞克大学UNB毕业证成绩单q微信603012914加拿大文凭/办理国外学历学位/制作国外大学假文凭假毕业证/加急制作国外毕业证成绩单@加急代办学历学位认证

...

1 komentár(e)
posledný 19.04.2024
【留学生热门推荐办理】做里贾纳大学毕业证文凭Q|微信603012914本科文凭明,研究生文凭明,学位认证明,留信认证/代做国外留学学生卡offer,制作海外学位认证书

...

1 komentár(e)
posledný 19.04.2024
假冒留学加拿大UWO毕业证%西安大略大学文凭成绩单QQWeChat:603012914加拿大学位证书办理国外#办理留信认证#购买留学认证#操作国外学历

...

1 komentár(e)
posledný 19.04.2024
咨询购买邓迪大学文凭毕业证qq微信603012914咨询办理英国毕业证@咨询购买英国毕业证成绩单@办理国外#办理留信认证#操作国外学历University of Dundee

...

1 komentár(e)
posledný 19.04.2024