Škótsky duch z Las Vegas

V ponuke majú reštaurácie Tilted Kilt mnoho jedál pre tradičných aj moderných Američanov, nechýba írska a škótska kuchyňa a 30 druhov pív.
Piatok
10.03.2017
Americké krčmy pre športových fanúšikov Tilted Kilt chcú otvoriť nové franšízy v Európe. Investícia pre nových partnerov je vo výške jeden milión dolárov.
 

Tilted Kilt je franšízová sieť športových krčiem a barov, ktoré okrem televíznych obrazoviek lákajú na keltské motívy a jedlá, a to vrátane tradičných škótskych kiltov na čašníkoch a servírkach. Prvý podnik Tilted Kilt bol otvorený v roku 2003 v Las Vegas. Zámerom majiteľov konceptu bolo vytvoriť pre hostí jedinečnú ponuku nápojov a jedál, ktoré by boli späté s kultúrou starých Keltov. Reštauráciu najviac preslávili po celom svete čašníci a servírky oblečení ako Tilted Kilt Girls & Boys.

Reštaurácie Tilted Kilt majú v ponuke jedlá pre konzervatívnejších i moderných Američanov, nechýba írska a škótska národná kuchyňa. Na pitie svojim hosťom ponúka 30 druhov točeného aj fľaškového piva. V duchu typických športových barov sú tieto podniky zariadené samozrejme obrími LED obrazovkami, aby návštevníci mohli v pokoji a pohodlí celé noci aj dni sledovať zápasy a závody vo svojom obľúbenom športe.

Uspejú len skúsení a informovaní

Koncept Tilted Kilt sa rýchlo rozrástol po celých Spojených štátoch. "Hľadáme nových partnerov medzi výkonnými marketingovo orientovanými firmami, ktoré majú skúsenosti z oblasti pohostinstva. Uchádzači by mali mať tiež solídnu logistiku a spoľahlivý dodávateľský reťazec. Musia byť každopádne dobre oboznámení s miestnym trhom," hovorí generálny riaditeľ spoločnosti SHR William Edwards, ktorý má na starosti expanziu značky do strednej Európy. Bar by mal mať rozlohu 450 až 900 m2.

Držiteľ exkluzívnej licencie, ktorý bude mať záujem o miestne výhradné práva na prevádzku reštaurácií, strávi päť týždňov tréningom v sídle spoločnosti v Arizone. Jeho najbližší tím na rovnakom mieste strávi posledný týždeň pred otvorením novej pobočky. Okrem zaškolenia Tilted Kilt poskytuje partnerom on-line podporu a ponúka materiály na reklamu v médiách. Prvotná investícia sa odhaduje na 1 milión amerických dolárov a zahŕňa aj náklady na sprevádzkovanie podniku.