Hobby ako podnikanie

Rozbehnúť biznis v oblasti, ktorá vás baví, je šťastie a nie každému sa to podarí. Lukášovi Hejlíkovi sa to podarilo. V novom čísle magazínu Vlastní firma FRANCHISING prezradí, ako na to.
 

O čom sa hovorí

Biznis ako rodinná záležitosť

Rodinné podniky zažívajú po štyridsaťročnej pauze renesanciu. Dôraz na kvalitu a spojitosť s príbehmi svojich zakladateľov vzbudzujú v ľuďoch dôveru. Nie nadarmo je na ne teda pozerané ako na zdravé jadro domácej ekonomiky.

Fakty a trendy

Veľtrh FRANCHISINGU prvý krát v Prahe

V rámci podnikateľskej akcie roka sa budú môcť návštevníci zoznámiť s aktuálnymi trendmi zo sveta biznisu. Pre návštevníkov sú pripravené zadarmo školenia aj panelové diskusie.

Čistotou k zisku

Celosvetovo úspešná spoločnosť založená na revolučnej technológii umývania automobilov sa chce rozširovať v Česku formou franšízových licencií. Mieri hlavne do krajských miest.

Mobilné aplikácie pre obchod

Spoločnosť zameriavajúca sa na zvyšovanie viditeľnosti prostredníctvom moderných technológií Eazi-Apps hľadá vývojára zaujímajúceho sa o prácu v lukratívnom odvetví.

Hotel pre franšízu

Spoločnosť Orbis Hotel Group bude ako master-franšízant rozvíjať Accorhotely v regióne strednej a východnej Európy. Hotelierom ponúka na spoluprácu flexibilné značky.

Správna strava, polovica zdravia

Franšíza Svet zdravia zorganizovala prvý prímestský tábor pre zdravý životný štýl. Deti dopoludnia varia z kvalitných surovín a popoludní športujú.

Zmluva na Taliansko

Obľúbená talianska značka pre zariadenie domácnosti Coincasa expanduje do Európy. Mieri aj na tuzemský trh.

Prestreté pre biznis

Švédsky výrobca kuchynského zariadenia DUKA vstupuje na trh. Má záujem o spoluprácu so znalcami maloobchodného trhu.

Vlastný biznis

Viete niečo? Predajte to!

Lukáš Hejlík je v Česku známi predovšetkým ako herec. V poslednej dobe ho však čím ďalej tým viac zamestnávajú jeho podnikateľské projekty spojené s divadlom aj gastronómiou.

Supertéma

Gastronómia pre franšízu

Zariadiť si vlastný gastronomický podnik podľa princípov franšízingu je medzi podnikateľmi stále veľmi populárne. Jedna z príčin je, že táto forma franšízy ponúka varianty, ktoré sa uplatnia doslova na všetkých miestach.

Splniť si svoj sen

Veľa podnikavých ľudí túži viesť vlastnú firmu či reštauráciu. Prostredníctvom franšízovej licencie sa ich sen môže stať v krátkom čase skutočnosťou.

Rýchle jedlo, rýchly zisk

Fastfoodové koncepty ponúkajú veľa rôznych typov obchodných jednotiek. Na svoje si prídu záujemcovia o prevádzku väčšej reštaurácie alebo tí, ktorí majú záujem napríklad o kiosk v nákupnom centre.

Franšízy s Amerikou v pozadí

Veľa konceptov sa po úspešnom rozvoji na domácom trhu rozhodne pre expanziu prostredníctvom franšízy. Typickým prípadom sú americké gastronomické značky, ktoré majú jedno spoločné: chcú preniknúť na tuzemský trh.

Moja firma

Ihla, niť a sieť

Šaty šité na mieru nemusia byť nutne luxusom. Pre mnohých sú úplnou nutnosťou. Nie vždy je však nevyhnutné tráviť hodiny u krajčíra. Nohavice na mieru sa dajú zohnať aj online.

Príbeh značky

Sila spojenia

Storočie fungovania nezaručí banke nekonečnú stabilitu. Ten, kto to riskne so sledovaním trendov a zdieľaním skúseností má však výhodu a náskok. A v UniCredit Bank to vedia.

Franchisa od A do Z

7 dôvodov pre franšízu

Dôvodov, prečo je pre začínajúcich podnikateľov výhodné zapojiť sa do franšízovej siete, je nespočetne veľa. Vybrali sme sedem z nich, ktoré vás môžu presvedčiť o výhodách franšízingu.

Dobré rady

Ako na ceny?

Správne nastavenie cien výrobkov a služieb je veľká alchýmia ako po obchodnej stránke, tak po stránke právnej. Obchodníci neustále vymýšľajú rôzne marketingové akcie majúce za cieľ zatraktívniť predávané produkty, pričom je to práve cena, ktorá je pre koncového zákazníka kľúčová pri rozhodovaní o tom, či si produkt zakúpi či nie.

Príbeh manažéra

Dobrá povesť je základ úspechu

Nespokojnosť so službami realitných kancelárií pri hľadaní vlastného bývania viedla Michala Macka k založeniu vlastnej firmy. Stal sa majiteľom spoločnosti RK Európa, ktorá budúci rok oslávi 20 rokov na trhu.

Môj franchising

Zisk vďaka poradenstvu

Riadenie projektov v nadnárodných spoločnostiach. To bol denný chlieb Jiřího Matusíka. Jedného dňa si povedal dosť a pustil sa do vlastného podnikania.

Franšíza na mieru

Biznis s chuťou

Česi radi dobre jedia, to sa vie. Preto značky, ktoré stavili na výrobu a predaj kvalitných potravín smerujú správnym smerom. Niektoré z nich umožnia ďalším podnikateľom podieľať sa na ich úspechu. Ako napríklad Údenárstvo Chodura.

Využite akčnú ponuku predplatného za 195 Kč - ušetríte 50%.

Magazín Vlastní firma FRANCHISING je možné objednať online vo vydavateľstve na portáli Franchising.sk. K dispozícii  sú jednotlivé výtlačky aj predplatné. Časopis bude tiež možné zakúpiť v sieti maloobchodných predajní Relay, Inmedio, M-Trafik, Peal a sietí GECO tabak. Vydavateľom magazínu je spoločnosť PROFIT system®, ktorá vydáva časopisy o franchisingu i v Poľsku a na Ukrajine.