Pizzerie Grimaldi´s predajú ročne viac ako 2 milióny pízz. Za svoj úspech vďačí nie iba príjemnému prostrediu, ale aj procedúre pečenia v na mieru stavanej tehlovej peci, ktorá sa zahrieva na 1200 stupňov, a pečie pizzy k dokonalosti.
Streda
21.09.2016
Populárna Grimaldi´s Pizzeria chce preniknúť na tuzemský gastronomický trh a vybudovať nový reštauračný reťazec. Vybraný obchodný partner môže získať exkluzívnu licenciu.
 

Rodinná pizzeria Grimaldi´s, ktorej korene siahajú až do roku 1930, patrí v New Yorku, resp. v celých Spojených štátoch amerických, k najoceňovanejším reštauráciám vo svojom odbore. Ako jedna z piatich najlepších pizzerií vykazuje Grimaldi´s v predaji pizzy takú obľúbenosť, akú majú vo svete fastfoodu rešpektované reťazce McDonald´s alebo Burger King.  Za tento úspech vďačí nie iba používaniu najčerstvejších ingrediencií, ale aj prvotriednemu a zároveň neformálnemu prostrediu, ktoré z pizzerie vytvorilo najnavštevovanejšiu reštauráciu celebritami.

Grimaldi´s si získava zákazníkov nie iba čerstvými surovinami, ale tiež tajnou receptúrou na pizza omáčku, ručne vyrábanou mozzarellou alebo domácim cestom na pizzu pečenú netradične v tehlovej peci na uhlie. Hlavnú ponuku dopĺňajú ešte čerstvé šaláty a ručne pripravované dezerty. Zvláštnosťou pizzerie Grimaldi´s je uskutočňovanie chemickej analýzy minerálnych látok a presného zloženia vody, aby bola zaistená  rovnaká chuť aj kvalita cesta v pizzeriách po celom svete.

Reštauráciu zastupuje v regióne strednej a východnej Európy spoločnosť Edwards Global Services (EGS), ktorá ponúka licenciu silnej a tržne orientovanej spoločnosti. Medzi požiadavky pre naviazanie spolupráce patrí možnosť zaistenia vhodnej nehnuteľnosti a dokonalá znalosť lokálneho trhu. „Z dôvodu hladkého prevodu systému by mal budúci prevádzkovateľ disponovať aj dostatočne kvalifikovaným personálom a mal by mať prístup k dodávateľským reťazcom,“ popisuje podmienky spolupráce riaditeľ EGS William Edwards s tým, že ponuka licencie platí aj pre firmy z oblasti realít, developerských spoločností alebo vývojárov, prevádzkovateľov nákupných centier a maloobchodov.

Počiatočný kapitál na získanie licencie a zahájenie prevádzky minimálne dvoch pizzerií sa pohybuje v rozmedzí 1,5 – 3 milióny dolárov. Obchodný partner získava dlhodobo budované know-how a podporu skúseného tímu, ktorý roky úspešne pôsobí v oblasti gastronómie. Spoločnosť Edwards Global Services zastupuje okrem pizzerie Grimaldi´s aj ďalšie americké značky, medzi ktoré patrí napríklad reťazec spojujúci myšlienku reštaurácie a cukrárne v jednom Dairy Queen, franšízovú sieť kaviarní PJ´s Coffee alebo špecialistu na výrobu sendvičov Arby´s.