Zarobiť na sendvičoch
Americké prieskumy trhu ukazujú, že nie iba nízke ceny, ale aj kvalita potravín je tým, čo hrá stále dôležitejšiu úlohu v rozhodovaní zákazníkov, ktorí si vyberajú, ako minúť svoje peniaze. Trend kvalitných potravín zasiahol všetky trhy na svete. Konkurenčnou výhodou reštaurácií Arby´s je servírovanie kvalitného mäsa v sendvičoch a vysoká úroveň servisu. Reštaurácia je obvykle charakterizovaná ako fast-casual a v súčasnosti prevádzkuje 3 400 fastfoodov, predovšetkým v Severnej Amerike.
V reštauráciách sú zákazníkom všetkých vekových skupín ponúkané najrôznejšie druhy mäsa, ako napríklad údené, steaky, slanina alebo morčacie mäso. Reťazec zaznamenal v posledných rokoch nárast zákazníkov medzi mladými ľuďmi a vzrástli aj jeho priemerné tržby. Okrem mäsových sendvičov ponúkajú reštaurácie Arby´s charakteristické špirálové hranolčeky a kokteily. Aj keď je veľká časť odbytu realizovaná v reštauráciách drive-thru, klasické reštaurácie ponúkajú príjemnú atmosféru v interiéroch z prírodného dreva ladených do teplých tónov.
Podnikateľský koncept je exkluzívne ponúkaný obchodnému partnerovi pre tuzemský trh. „Podmienkou udelenia licencie na regionálne zastúpenie, tzv. Area Development, je, aby príjemcom bola seriózna spoločnosť, ktorá dobre pozná tento segment trhu a má skúsenosti z oblasti gastronómie. Mala by byť tiež schopná zaistiť dobré umiestenie a otvorenie niekoľkých reštaurácií, na čo bude potrebovať dostatočné kapitálové zaistenie. Preferujeme záujemcu, ktorí má skúsenosti s franšízingom a je oboznámený s vysokými štandardmi v príprave a servírovaní jedál,“ vysvetľuje William Edwards, riaditeľ EGS, ktorá reprezentuje značku Arby´s v regióne strednej Európy.
Veľkosť reštaurácie sa pohybuje medzi 60 a 180 m² a obchodný partner získa všetku nevyhnutnú podporu, napríklad pri výbere lokality a dizajne interiéru, v marketingu. Potenciálni záujemcovia sa podľa Williama Edwardsa musia pripraviť aj na školenia, ktoré prebiehajú v USA a trvajú šesť až osem týždňov.
Prvá reštaurácia Arby´s bola otvorená v Boardmane v Ohiu v roku 1964 a hneď v nasledujúcom roku bola sprevádzkovaná prvá franšíza. V súčasnosti pôsobí Arby´s okrem USA ešte v Kanade, Turecku a na Strednom východe. Charakteristickou zvláštnosťou reštaurácie Arby´s je zvon zavesený vedľa servírovacieho pultu, takže zákazníci môžu kedykoľvek zazvoniť, ak sú spokojní s ponúkaným pokrmom. Zvonenie je považované za výraz vysokého uznania a prispieva aj k motivácii zamestnancov reštaurácie. „Cieľom je, aby sa každý zákazník, ale aj personál a prevádzkovateľ, v tejto reštaurácii usmieval,“ uzatvára William Edwards.
Prečítaj články
Kaliforňan sa so svojím bowl konceptom dostáva už aj do susednej Českej republiky. Kto stojí za úspechom slovenskej franšízy v Brne?
Fruitissimo je na trhu dvadsať rokov a zavedený franšízový model sa presadzuje v nových krajinách. Aké sú najbližšie plány značky?
„Stratégiou našej spoločnosti je, aby postupne všetky reštaurácie na slovenskom trhu prešli do rúk franšízantov,“ hovorí Operation&Franchising Director McDonald’s Jaroslav Sedláček.
Street food s možnosťou zostaviť si misku z čerstvých a zdravých surovín Bratislavčanov baví. Teraz sa franšíza rozrastá aj do ďalších miest a ponúka podnikat aj novým záujemcom.
Popularita kebabu je v posledných rokoch v strednej Európe veľká. Grilované kurčatá tu zase majú tradíciu. Práve na to vsádza franšízor Mr. Kebab s novou značkou Pipi Grill.
Najčítanejšie
Zoltán Vida je vyštudovaný telocvikár. Nikdy sa však tejto profesii nevenoval, stal sa z neho podnikateľ. Dnes prevádzkuje 3 reštaurácie McDonald´s.
Matej Varga prevádzkoval v Bratislave štyri reštaurácie Subway. Zároveň má na starosti rozvoj značky na Slovensku aj v Chorvátsku. Ako sa podniká pod svetoznámou značkou?
Franšízová sieť Extéria Market sa stará o BOZP, požiarnu ochranu a ďalšie zákonné povinnosti klientov. Firmy, ktoré ich nemajú splnené, sú príležitosťou na rast na trhu.
Ladislav Sabo s manželkou úspešne prevádzkuje UGO Freshbar v Poprade už 7 rokov. Ako vie zosúladiť pracovný a súkromný život?
Samostatné podnikanie v neznámych vodách sa mi oplatilo, tvrdí franšízant Marcel Šurka. Pod konceptom značky 1. Day dnes vedie prevádzku v Banskej Bystrici.
Populárne na fóre
Jsjsjjs
(+966505195917) Where to buy Abortion pills in middle east?(+966505195917) Abortion pills in al Farwaniyah, Kuwait |abortion pills in Al Asimah, Kuwait |(+966505195917)abortion...
Amitumu
Amina
+256754810143 $$ SPIRITUAL QUICKEST DEATH SPELL / REVENGE SPELL CASTER IN AUSTRALIA, NORWAY, ITALY, POLAND, SWEDEN *$$ DEATH SPELLS/ MARRIAGE SPELL CASTER REVIEW, WITCHCRAFT, PSYCHIC, MAGIC FORUM, BLACK MAGIC IN UK, BELGIUM - POTRAVINY A ZDRAVIE
+256754810143 $$ SPIRITUAL QUICKEST DEATH SPELL / REVENGE SPELL CASTER IN AUSTRALIA, NORWAY, ITALY, POLAND, SWEDEN *$$ DEATH SPELLS/ MARRIAGE SPELL CASTER REVIEW, WITCHCRAFT,...
Arby’s bude mať divoké krídla
Mam to rat
McDonald´s členom SFA
dobry den ako je to vlastne s kupou licencie na mcdonalds na slovensku? lebo na cechach su o tom clanky ale tu neviem ci je to vobec mozne ? dakujem