Dairy Queen prevádzkuje „Treat“ kiosky s ponukou sladkých mrazených a chladených dezertov a špecialít. Ďalším typom sú interiérové a exteriérové Express stánky, klasické „drive-in“ reštaurácie alebo jednotky umiestené v nákupných centrách.
Pondelok
09.05.2016
Globálny hráč na trhu rýchleho občerstvenia Dairy Queen ponúka exkluzívne zastúpenie pre český a slovenský trh. Partner získa zázemie prosperujúcej značky.
 

Americký reťazec, ktorý spája myšlienku reštaurácie a cukrárne v jednom, hľadá partnera, ktorý pomôže rozšíriť sieť DairyQueen na českom a slovenskom trhu. Holding Berkshire Hathway, ktorý značku vlastní, prevádzkuje 6800 jednotiek v 28 krajinách sveta. Partner, tzv. „Area franchise developer“, získa podporu spoločnosti, ktorá má skúsenosti s biznisom na globálnej úrovni. Na vyhľadávanie partnerov na tuzemskom trhu získala exkluzívne zastúpenie spoločnosť Profit system s.r. o.

Od ostatných reťazcov s občerstvením sa DairyQueen odlišuje širším výberom sortimentu. Okrem ponuky hamburgerov, hot dogov a klasických zemiakových hranoliek si koncept získal zahraničných zákazníkov točenými chladenými produktmi, medzi ktoré patria ľadové šťavy z ovocia, poháre alebo mrazené torty. Hostia môžu zavítať do reštaurácie a cukrárne pod jednou strechou. Ďalšou odlišnosťou od ostatných reštaurácií rýchleho občerstvenia je príprava každého jedla na zákazku s obsluhou priamo pri stole.

DairyQueen hľadá partnerov medzi úspešnými firmami a podnikateľmi, ktorí už majú skúsenosti z odvetvím gastronómie alebo maloobchodu. Vhodnými kandidátmi sú tiež ľudia znalí prevádzky obchodných reťazcov, zábavných parkov a kín. Od záujemcov sa očakáva rešpekt k západným štandardom služieb, dobrá znalosť miestneho trhu a prístup k dodávateľskému reťazcu.

S úspešnými kandidátmi podpíše firma exkluzívnu zmluvu na regionálne zastúpenie platnú 15 rokov s možnosťou ďalšieho predĺženia, pričom výška licenčného poplatku je stanovená individuálne podľa veľkosti regiónu. Exkluzívny partner platí po podpise dva vstupné poplatky. Jednorazový licenčný poplatok "area fee", za ktorý získava právo na rozvoj daného územia, a "unit open fee," ktorý sa platí pred otvorením každej novej reštaurácie. Poplatok za otvorenie jednotky Grill a Chill činí 35 tisíc dolárov, za stánok typu „Treat“ zaplatia podnikatelia 15 tisíc dolárov.