Šanca na zisk z USA

Úlohou výhradného zástupcu jednotlivých značiek bude vybudovať ich sieť v rámci celého Slovenska, prípadne Česka. Získa na to kompletnú podporu zo strany poskytovateľa licencie.
Štvrtok
10.03.2016
Americké koncepty chcú preraziť na Slovensku. Nové značky tu hľadajú partnerov.
 

Rozvíjať svoj biznis tu chce reťazec kaviarní  PJ´s Coffee of New Orleans, reštaurácií Denny´s a Lawry´s, pubov The Tilted Kilt, fastfoodov Arby´s a tiež sieť trampolínových center Sky Zone. Všetky tieto značky hľadajú u nás, a tiež aj v susednom Česku partnera, ktorý ich bude exkluzívne zastupovať. „Úlohou výhradného zástupcu jednotlivých značiek bude vybudovať ich sieť v rámci celej republiky. K tomu získa kompletnú podporu zo strany poskytovateľa licencie,” hovorí Lenka Nováková, Business Development Manager spoločnosti PROFIT system, ktorá značky pri hľadaní partnerov v Česku a na Slovensku zastupuje.

„Značky, ktoré k nám zo zámoria mieria, sa môžu pýšiť originálnymi konceptmi, ktoré majú potenciál na tuzemskom trhu preraziť. Práve preto chcú jednotlivé spoločnosti ponúknuť v prvej fáze firmám a investorom možnosť spolupráce, a to na princípe franšízingu,” doplňuje Lenka Nováková s tým, že vážny záujem o vstup do stredoeurópskych štátov potvrdzuje aj hľadanie partnerov v ďalších krajinách ako je napríklad Poľsko či Maďarsko.

Investície do master-franšízové licencie, ktorá majiteľovi zaručí možnosť daný brand v tuzemsku, prípadne v Česku, rozvíjať, nie je nízka. Zahrňuje však v sebe aj finančné prostriedky nutné na vybudovanie dopredu stanoveného počtu pobočiek konceptu. Napríklad sieť reštaurácií Denny´s, ktorá je najväčším reťazcom rodinných reštaurácií, sa master-franšízový partner zaväzuje otvoriť päť reštaurácií. Poskytovať teda po partnerovi požaduje kapitálové zaistenie vo výške 5 miliónov dolárov.