Biznis s predsavzatím

Celková investícia do otvorenia pobočky Svetu zdravia sa pohybuje zhruba od 14 do 28 tisíc eur. Závisí to na náročnosti úprav a veľkosti prevádzky.
Pondelok
07.12.2015
Tento rok bol pre sieť Svet zdravia v znamení expanzie do Poľska. Nezabudli však ani na rozvoj v domácom Česku.
 

V súčasnej dobe eviduje franšízová značka Svet zdraví 63 predaných franšízových licencií, 60 z nich sa už premenilo vo fungujúcu pobočku. Iba v tomto roku firma Sunkins, ktorá za konceptom stojí, sprevádzkovala prostredníctvom franšízantov sedem pobočiek. Aktívny je však aj na zahraničných trhoch. Na Slovensku nájdeme v súčasnosti 14 miest, kde výživoví špecialisti radia klientom, ako sa správne stravovať.

Hlavnou témou  Svetu zdravia bolo tento rok Poľsko a vstup na tento trh, kde momentálne funguje jedna pobočka, predané sú však už dve franšízové licencie. Ako hovorí Marta Nosková, výkonná riaditeľka Sunkins, poľský trh je špecifický a od českého a slovenského sa líši. „Medzi Českom a Slovenskom, okrem legislatívy, žiaden veľký rozdiel nevidíme. Mentalita našich národov je veľmi podobná. V Poľsku je však podľa môjho názoru určitý rozdiel v chápaní predplatených služieb,“ vysvetľuje Marta Nosková s tým, že u nás sú ľudia zvyknutí si služby predplácať na určitú dobu. V Poľsku sa naopak zamestnanci Sveta zdravia stretávajú s dotazmi typu – Budete tu ešte o pol roka?. „Z toho možno usudzovať, že v Poľsku sa otvára mnohonásobne viac konceptov ako u nás, ale tiež ich mnohonásobne viac do roka skončí,“ dodáva Marta Nosková.  

Kila  vedú dolu

Nikoho neprekvapí, že v prípade oblasti, v ktorej Svet zdravia pôsobí, sa prejavuje sezónnosť. Nepopiera to ani Marta Nosková. „S príchodom nového roka pravidelne sledujeme nárast klientov spojený s predsavzatiami, ktoré si ľudia dávajú. V minulosti sa v návštevnosti negatívne prejavovali letné mesiace. Postupom času však tento trend ustúpil a teraz je aj obdobie leta porovnateľné s celoročným priemerom,“ prezradzuje Nosková.

Dôvodom eliminácie tohto trendu môže byť aj smer, ktorým sa Svet zdravia v posledných rokoch vydal. Aj keď stále najviac klientov prichádza do jeho dverí s tým, že chcú riešiť redukciu hmotnosti alebo zlepšiť svoj zdravotný stav, nie sú jediní, kto služby špecialistov Sveta zdravia vyhľadávajú. V minulom roku sieť pripravila program „Výživa športovcov“, ktorý je určený  profesionálom ale aj amatérskym športovcom na zlepšenie ich výkonnosti.

„V septembri sme spustili program zameraný na výživu detí, pretože vieme, že problém detskej obezity je stále aktuálnejší. Často sa na nás obracali klienti, ktorí chceli riešiť stravovanie svojich detí,“ hovorí Marta Nosková a ďalej prezradzuje, že momentálne Svet zdravia pripravuje program „Výživa diabetikov“, pretože na základe vyhodnotenia výsledkov biochemických vyšetrení klientov zistili, že veľa z nich je vo fáze prediabetu a alebo sú už „priznanými“ diabetikmi. „Chystáme služby aj pre ďalšie špecifické cieľové skupiny, ktorým by úprava stravovania pomohla. Chceme sa venovať napríklad aj výžive pacientov po onkologickej liečbe,“ doplňuje Marta Nosková.  


Populárne na fóre

UWIC假文凭办理,卡迪夫城市大学学位证办理,加微Q/744043126英国UWIC学历办理/英国学历证书/想买英国毕业证书成绩单/购买英国学位文凭/咨询英国学历文凭认证留信认证Cardiff Metropolitan University

...

1 komentár(e)
posledný 23.04.2024
Surrey假文凭办理,萨里大学学位证办理,加微Q/744043126英国Surrey学历办理/英国学历证书/想买英国毕业证书成绩单/购买英国学位文凭/咨询英国学历文凭认证留信认证University of Surrey

...

1 komentár(e)
posledný 23.04.2024
Bath假文凭办理,巴斯大学学位证办理,加微Q/744043126英国Bath学历办理/英国学历证书/想买英国毕业证书成绩单/购买英国学位文凭/咨询英国学历文凭认证留信认证University of Bath

...

1 komentár(e)
posledný 23.04.2024
LSE假文凭办理,伦敦政治经济学院学位证办理,加微Q/744043126英国LSE学历办理/英国学历证书/想买英国毕业证书成绩单/购买英国学位文凭/咨询英国学历文凭认证留信认证London School of Economics and Political Science

...

1 komentár(e)
posledný 23.04.2024
UoD假文凭办理,邓迪大学学位证办理,加微Q/744043126英国UoD学历办理/英国学历证书/想买英国毕业证书成绩单/购买英国学位文凭/咨询英国学历文凭认证留信认证University of Dundee

...

1 komentár(e)
posledný 23.04.2024
QUB假文凭办理,贝尔法斯特女王大学学位证办理,加微Q/744043126英国QUB学历办理/英国学历证书/想买英国毕业证书成绩单/购买英国学位文凭/咨询英国学历文凭认证留信认证Queen's University Belfast

...

1 komentár(e)
posledný 23.04.2024
UoR假文凭办理,雷丁大学学位证办理,加微Q/744043126英国UoR学历办理/英国学历证书/想买英国毕业证书成绩单/购买英国学位文凭/咨询英国学历文凭认证留信认证University of Reading

...

1 komentár(e)
posledný 23.04.2024
Sussex假文凭办理,萨塞克斯大学学位证办理,加微Q/744043126英国Sussex学历办理/英国学历证书/想买英国毕业证书成绩单/购买英国学位文凭/咨询英国学历文凭认证留信认证University of Sussex

...

1 komentár(e)
posledný 23.04.2024