Pondelok
21.09.2015
Systém asistovaného chudnutia intenzívne pracuje na expanzii do zahraničia. V rozhovore týždňa to prezradila jeho zakladateľka Lenka Náměstková.
 

Koľko máte na domácom českom trhu aktuálne pobočiek a koľko z nich je franšízových?

Je nás 5 pobočiek, z toho 4 franšízové. Centrála je stále v Nymburku, pred nedávnom sa presunula jedna pobočka do Kolína, nová pobočka je od začiatku prázdnin v Benátkach nad Jizerou, stále pobočky sú vo Vrchlabí a v Mariánskych Lázních. Na pobočke v Prahe na Italské sa striedame.

Dá sa očakávať, že vo vašom biznise funguje akási sezónnosť. Určite zažívate silnejšie a slabšie mesiace. Ako s tým „bojujete“?

Sezónnosť sa prejavuje iba čiastočne, že nad dané bežné množstvo ľudí, je v mesiacoch január až apríl, oproti tomuto stavu navýšenie. V letných mesiacoch ide skôr o to, že vplyvom dovolenkových last minute dlhodobo daný termín nevyjde. Bežne objednávame na 14 dní či mesiac dopredu, takže keď príde táto neočakávaná udalosť, tak má prednosť.

Ako to vyzerá s ďalším rozvojom na tuzemskom trhu. Môžeme sa v dohľadnej dobe tešiť na otvorenie nových pobočiek?

Áno,  ďalšia pobočka bude v priebehu septembra alebo začiatkom októbra na okraji Prahy. Podľa vhodnosti volíme medzi Uhříněvsí a Říčanami. Ďalšiu pobočku chystáme v Plzni.

Kedy je ten správny čas na otvorenie pobočky Vášho konceptu?

Je dobré využiť zvýšený dopyt od januára a v priebehu týchto jarných mesiacov, ale je potrebné počítať s tým, že ľudia sa o pobočke musia dopredu nejakou cestou dozvedieť, vidieť, že funguje, tiež je potrebné počítať určite s nejakými 3 až 4 mesiacmi dopredu, aby sa prevádzka zabehla.

Aké sú Vaše skúsenosti s franšízovými partnermi?

Skúsenosti mám veľmi dobré. Všetci naši franšízanti majú záujem o svojich klientov, starajú sa o nich veľmi starostlivo, pomáhajú zorientovať sa v nezmyselných odporúčaniach, ktoré sú na internete a v ďalších médiách, klienti sa na nich môžu spoľahnúť. Vzhľadom na to, že naše zameranie je pomoc ľudom, tak niektorí nie sú tak úplne zdatní obchodníci, ale v tomto ohľade pomáha naša centrála a zaisťuje aj roznos letákov či pomoc pri rozširovaní povedomia obyvateľov o tejto službe.

Neuvažujete o expanzii na zahraničný trh?

Už máme predbežnú dohodu o franšízovej pobočke na Slovensku. Mala by začať fungovať od decembra. Cesta k franšíze nie je úplne jednoduchá, pretože franšizanti musia byť nutriční terapeuti a musia sa naučiť pracovať Systémom asistovaného chudnutia®, čo je špeciálna metóda vedenia terapeuta aj klienta. Manuál, ktorý franšízant získa musí poznať naspamäť skôr, ako ide na skúšobný týždeň na moju prevádzku a následne do svojej ordinácie.


Populárne na fóre