Nová franšízová forma MBI Store vznikla vďaka úpravám firemné taktiky počas ekonomickej krízy.
Štvrtok
27.08.2015
Značka MBI prešla na franšízový model. Prvý MBI Store začal prevádzku v Brne.
 

Kombinácia lifestylu a finančného poradenstva, práve to prináša na slovenský trh spoločnosť MBI Marketingberatung International. Pobočky MBI Store môžu slúžiť ako multifunkčný priestor pre rokovania s klientmi a organizovanie rôznorodých eventov.

Nová franšízová forma vznikla vďaka úpravám firemné taktiky počas ekonomickej krízy. "V roku 2014 sme finalizovali stratégie ako aj ďalšie možnosti rozvoja spoločnosti, pričom jednoznačne zvíťazil franšízový model formou takzvaných MBI Store," vysvetľuje Igor Minjarik, konateľ spoločnosti MBI v ČR a SR.

Prvou lastovičkou novej koncepcie je franšízová pobočka v Brne. "Náš prvý MBI Store je miestom pre stretávanie s klientmi, organizovanie našich lifestylových podujatí i vzdelávacích seminárov," približuje Minjarik. Značka pôsobí na stredoeurópskom trhu viac ako 25 rokov, takže nie je žiadnym nováčikom. Za túto dobu si podľa Minjarika vybudovala dobré vzťahy so svojimi obchodnými partnermi.

Pomocná ruka

Podpora materskej firmy je pre každého začínajúceho podnikateľa dôležitá a môže mu veľmi uľahčiť rozvoj vlastného biznisu. "Náš franšízant sa môže spoľahnúť na pomoc v rámci právnych služieb, účtovníctva, daní, marketingu, IT servisu, produktového servisu a predovšetkým na medzinárodné vzdelávanie prostredníctvom MBI Academy," vysvetľuje Minjarik.

Aj napriek tomu, že je trh v oblasti finančných služieb v Čechách a na Slovensku presýtený, vidí tu spoločnosť priestor pre rozvoj, a to aj vďaka svojmu originálnemu konceptu. "V tomto roku by sme chceli len na českom trhu začať rokovania minimálne s piatimi až ôsmimi záujemcovia o náš franšízový systém," upozorňuje Minjarik a dodáva, že do konca tohto roka by firma chcela otvorila aspoň tri nové franšízovej pobočky MBI Store.

Dôraz na kvalitu

Veľké množstvo pobočiek však nemá význam, ak neponúkajú kvalitné služby, ktoré zodpovedajú štandardom materskej spoločnosti. "Skôr než na množstvo nových pobočiek kladieme dôraz na jedinečnosť, kvalitu poradenstva, príjemnú atmosféru a najmä na prosperitu našich MBI Store. Teda by sme ich počet videli na 20, maximálne 25 iba v rámci Českej republiky," približuje zámery firmy Minjarik.

Finančné trhy sa prudko mení a sú ovplyvňované mnohými trendy. "Silná konkurencia v rámci finančného sprostredkovania, očakávané legislatívne zmeny a zvyšujúce sa finančná gramotnosť obyvateľstva budú určovať budúcu podobu finančného trhu," vysvetľuje Minjarik a dodáva, že spoločnosti, ktoré sa novým podmienkam neprispôsobia, budú mať v najbližších niekoľkých rokoch problém nájsť miesto na trhu .

Záujemcov o otvorení vlastného MBI priestoru si musia pripraviť čiastku zhruba 15 tisíc eur. K tej je potreba pripočítať ešte franšízový poplatok, ktorý činí sedem tisíc eur. Pre pobočku je ideálny priestor o veľkosti 40 až 80 metrov štvorcových.


Populárne na fóre