Celková počiatočná investícia do otvorenia obchodu ORION sa pohybuje zhruba na úrovni 40 tisíc eur.
Piatok
07.08.2015
Sieť Orion zažíva prudký rozvoj predajní ako v Čechách, tak aj na Slovensku.
 

Franšízový koncept ORION - slovenský obchod pre domácnosť, ponúkajúcí svojim zákazníkom širokú paletu domácich potrieb, sa s pomocou franšízové spolupráce prudko rozvíja. Že sa nejedná len o náhly výkyv, potvrdzuje aj neutíchajúci záujem o nové franšízové licencie. "V súčasnej dobe evidujeme prípravu asi 10 predajní, ktoré plánujeme otvoriť do konca mesiaca októbra. Záujemcov stále pribúda, či už z radov súčasných franšízantov, ktorí sú úspešní a chcú sa ďalej rozvíjať alebo novo prichádzajúcich," dodáva Tomáš Maloch, obchodný manažér siete ORION.

Situácia na našom trhu je obdobná. Zákazníci u nás aktuálne nájdu osem predajní a do konca roka je v pláne otvorenie ďalších šiestich. "Naše plánovacie harmonogramy sú stále naplnené po ich kapacitu. Tú sme museli navyše upraviť kvôli rastúcemu rozvoju na Slovensku. Aj tak boli kapacity ihneď opäť naplnené," vysvetľuje situáciu Maloch a dodáva, že vedľa franšízových prevádzok má spoločnosť Orion v pláne otvoriť aj čo možno najväčší počet materských predajní.

Nová cesta

Ďalšou možnosťou podnikania pod značkou ORION je využiť spôsobu shop-in-shop, ktorý už začal prevádzku v českom Žďári nad Sázavou a v Sušici. Táto možnosť je vhodná pre tých, ktorí by chceli svoj existujúci obchod obohatiť o produkty z portfólia spoločnosti. Dve nové ORION oddelenia nájdu zákazníci aj na Slovensku, a to v Trenčíne a Poprade.

Podľa Maloch ani takto veľký rozvoj stále nezaplnil všetky vhodné miesta pre prevádzkovanie obchodu a rozsiahlu expanziu pobočkovej siete očakáva spoločnosť aj v roku 2016. Firma sa nebráni ani predaji vlastných prevádzok existujúcim prevereným franšízantom.


Populárne na fóre