Záujem o franchising rastie

Návštevnosť tohtoročného ročníka Výstavy pre podnikanie a franchising bola vyššia ako v minulom roku. Vyšší bol aj počet prezentovaných franšízových značiek.
Streda
29.04.2015
Viac ako 600 návštevníkov si počas dvoch dní našlo cestu na Výstavu pre podnikanie a franchising v Prahe.
 

Záujem o franchising rastieViac ako 600 návštevníkov si počas dvoch dní našlo cestu na Výstavu pre podnikanie a franchising.Od 22. do 23. apríla sa tak mohli zoznámiť s ponukou 27 vystavovateľov, ktorí prezentovali na 58 značiek. A nešlo len o franšízové siete z Českej republiky alebo Slovenska. Záujemcovia sa mohli zoznámiť aj s príležitosťami z ďalších krajín ako Rakúsko, Nemecko, Dánsko alebo Spojené štáty americké.

Čo sa týka trendov, ktoré franšízová výstava v tomto roku predstavila, sa možno baviť o novinke v podobe raw reštaurácií či bistier. Tí, ktorí na výstavu zavítali, sa mohli stretnúť hneď s dvoma koncepty z tejto brandže. Išlo o franšízovú sieť BistRAWveg a značku Sevret of Raw, ktorá v Českej republike ponúka dva typy konceptov, a to Raw reštaurácii, ale tiež aj Raw cukráreň. Mimo týchto relatívne nových značiek sa na veľtrhu predstavili aj ďalšie siete hľadajúci franšízové partnery nielen v súsednej Českej republike. Príkladom môžu byť značky ako Naturhouse, Century 21, Náš Grunt alebo Oxalis.

Súčasťou Výstavy bol tiež sprievodný program, počas ktorého značky publiku prezentovali svoje franšízovej koncepty vrátane podmienok spolupráce. Ďalšiu časť sprievodného programu potom tvorili odborné prednášky a prezentácie na tému franchisingu určené pre širokú verejnosť. Zaujímavým bodom potom boli diskusie na tému "Franšízing v praxi".