Značka Yves Rocher má v súčasnosti na slovenskom trhu 12 pobočiek. Takmer polovicu z nich riadi franšízanti.
Pondelok
13.04.2015
Sieti obchodov s francúzskou rastlinnou kozmetikou Yves Rocher opäť minulý rok na Slovensku vzrástol obrat.
 

Jedným z dôvodov, prečo tomu tak je, môže byť aj vernosť zákazníkov, na ktorú značka nielen na tuzemskom trhu vsádza. Vie totiž, že veľká základňa verných zákazníkov je dôležitá. „Vďaka podpore zakladania vernostných kariet sa nám darí túto základňu verných klientov veľmi pekne rozširovať. Títo klienti sa samozrejme vracajú a na základe pozitívnych spätných väzieb so sebou spravidla prinesú ďalších klientov,“ hovorí Zuzana Rabíková, manažérka franšízovej siete Yves Rocher.

Pôvodom francúzska značka má v súčasnosti na slovenskom trhu 12 pobočiek. Necelá polovica z nich je v rukách franšízantov. Potenciál  však vidí oveľa väčší. Hlavne preto, že je značka Yves Rocher relatívne „mladá“, takže nielen že môže otvárať nové obchody, ale je tu tiež stále veľa potenciálnych klientov, ktorých môže kozmetická značka so svojimi produktmi osloviť.

Na nezáujem o franšízové licencie na prevádzkovanie obchodov Yves Rocher si podľa Rabíkové nemôže sťažovať. Všetko však súvisí s tým, ako sa rozvíja franšízový trh a tiež povedomie o franšízovom spôsobe podnikania. „Ľudia sa o tejto forme podnikania dozvedali z médií čím ďalej, tým častejšie a potom im zostávalo iba vybrať správneho partnera. Často sa nám stáva, že u našich franšízantov sme boli jasná prvá voľba,“ doplňuje Zuzana Rabíková.