Svojim zákazníkom aj franšízantom prináša značka Orion stále niečo nové. Každý mesiac tým nákupcov pracuje v spolupráci s majiteľom spoločnosti Jiřím Doubkem na inováciách sortimentu.
Pondelok
16.03.2015
Sieť obchodov s domácimi potrebami Orion má za cieľ u nás vybudovať rovnako hustú sieť predajní ako v domácom Česku.
 

Prvým krokom by malo byť otvorenie piatich nových obchodov, ktoré by mali začať fungovať v tomto roku. Dopomôcť by sieti mal rovnaký expanzný tým, ktorý rozvoj konceptu zaisťuje aj v Českej republike. "V súčasnej dobe má Orion - slovenský obchod pre domácnosť na Slovensku štyri vlastnej prevádzkarne a ďalšie dve franšízové. Pod novým expanzným týmom sme teda otvorili vlastnej prevádzkáreň v Galante a franšízovú predajňu v Bratislave. Zároveň sme aj absolvovali prerod vlastnej pobočky do pobočky franšízové, čo predstavuje pre Orion novinku v oblasti expanzný politiky," hovorí Tomáš Maloch, obchodný manažér siete Orion.

Na nezáujem zo strany potenciálnych partnerov si Orion na Slovensku sťažovať nemôže. "Záujem o licencie je tu rovnako silný ako v Českej republike. Ohromnou výhodou je veľká základňa obchodných partnerov, od ktorej sa môžeme odraziť. Je to pre nás určitá stránka marketingu, ktorý sme si po dobu fungovania na slovenskom trhu vytvorili," vysvetľuje Maloch s tým, že značka zaznamenáva záujem o licencie aj od úplne nových kandidátov, ktorí sa o sieti dozvedajú ako v Českej republike, tak aj na Slovensku.

Značka Orion nie je na našom trhu žiadnym nováčikom. Už 14 rokov tu totiž prevádzkuje veľkoobchod, maloobchodná sieť tu však zostávala v pozadí. Čo sa však sieť chystá zmeniť. "So skúsenosťami v chrbte s maloobchodným rozvojom z Česka sa nám už bude oveľa lepšie vstupovať na trh. Vieme, na čo sa presne zamerať a ako pracovať čo najefektívnejšie. Vďaka tomu bude aplikácia franšízového konceptu Orion oveľa rýchlejšia," verí Tomáš Maloch.


Populárne na fóre