Pondelok
16.03.2015
O potenciáli realitnej siete Directreal na slovenskom trhu sme sa okrem iného rozprávali s jedným z jej majiteľov Mariánom Patákom.
 

Aký bol rok 2014 pre sieť Directreal na Slovensku?

Tento rok hodnotíme ako pozitívny. Oproti uplynulému evidujeme zhruba 15% nárast, čo sa obchodných výsledkov týka. Spolu sme predali za rok 2014 približne 1.500 nehnuteľností a otvorili sme štyri nové kancelárie.

S akými plánmi ste vstúpili do tohto roka?

Radi by sme otvorili ďalšie pobočky a našu sieť tak ešte rozšírili. Stále sa snažíme prinášať novinky, vďaka ktorým dokážeme našim klientom prinášať ešte lepší servis. Taktiež sa snažíme motivovať aj svojich maklérov. Organizujeme pravidelné školenia, stretávame sa na rôznych prezentačných akciách, vytvárame lepšie podmienky vrámci IT systémov a marketingu.

Koľko nových pobočiek ste v minulom roku otvorili?

Otvorili sme nové kancelárie v Hlohovci, Leviciach a dve pobočky v Bratislave.

Koľko by ich malo začať prevádzku tento rok? Je možné nám prezradiť už nejaké lokality, kde sa tak stane?

Radi by sme našu sieť rozšírili a stále hľadáme nových partnerov, ktorí by pokryli regióny, v ktorých zatiaľ nemáme zastúpenie. Veľmi zaujímavé sú z tohto pohľadu pre nás okresné mestá Martin, Banská Bystrica či Prešov.

Aký potenciál pobočkovej siete podľa Vás Slovensko ponúka?

Z nášho pohľadu je to približne 60 kancelárií jednej značky vrámci krajiny.

Aká je momentálne situácia na slovenskom realitnom trhu, resp. na trhu realitných kancelárií?

Stabilná. Rok 2014 sa výrazne nelíšil oproti roku 2013 a veľmi podobne je na tom aj začiatok tohto roka. Na trhu je množstvo malých realitných kancelárií, no zároveň ľudia nachádzajú zmysel a silu práve v sieťach. Najviac pokrytá je pochopiteľne Bratislava, ale postupne sa otvárajú  nové kancelárie aj v regiónoch, kde to bolo pred niekoľkými rokmi problematické.


Populárne na fóre