Poľsko, Ukrajina, Kazachstan a od minulého roka aj Česko, to sú štáty, kde už sa deti učia matematiku u franchisového konceptu 2plus2 Škola matematiky.
Štvrtok
12.02.2015
Franšízová sieť 2 + 2 Škola matematiky, ktorá chce vstúpiť aj na náš trh, pôsobí už v Českej republike.
 

U našich západných susedov už tento pôvodom poľský franšízový koncept našiel svojho master-franšízanta, ktorého hľadá aj u nás. Prvá pobočka bola otvorená vlani v septembri v Ostrave, nasledovala potom prvá pražská. Ostravskú pobočku prevádzkuje sama master-franšízantka konceptu 2 + 2 Škola matematiky, pražské centrum je potom v rukách franšízanta.

Centra ponúkajú svojim klientom nielen doučovanie, ale tiež prípravu na maturitu a prijímacie skúšky na stredné aj vysoké školy. Pre predškolákov od 4 rokov je tu Školička matematiky a pre žiakov 1.stupňa základných škôl potom matematický krúžok.

Koncept, ktorého cieľom je poskytovať doučovanie žiakov v oblasti matematiky, vznikol v Poľsku pred piatimi rokmi. Dôvod bol veľmi prozaický. Práve matematika robí dnešným deťom tie najväčšie problémy, a to nielen v Poľsku, Česku alebo na Slovensku. Na poľskom trhu možno dnes nájsť zhruba 45 doučovacích centier tejto siete. Vzdelávacie centrá 2 + 2 Škola matematiky tu fungujú nielen vo veľkých mestách, ale aj v tých menších. Dá sa teda očakávať, že franšízy na slovenskom trhu budú mieriť aj mimo tuzemské metropole.


Populárne na fóre