Franšíza pre odborníkov

Podnikatelia, ktorí chcú podnikať v projektoch súvisiacich s ľudským zdravím, potrebujú viazanú živnosť.
Pondelok
02.02.2015
Aj vo franšízingu existujú koncepty, kde musíte dokázať odbornú spôsobilosť. Najviac sa ich rozvíja v oblasti kozmetiky a zdravia.
 

Každý podnikateľ, ktorý sa rozhodne podnikať či už na vlastnú päsť, alebo pod franšízovou značkou, musí disponovať živnostenským listom. Pokiaľ ide o franšízu, existuje názor, že k nadobudnutiu franšízové licencie stačí držať voľnú živnosť. Málokto vie, že to nemusí byť pravda. Existujú aj franšízové systémy, ku ktorým potrebujete doložiť odbornú spôsobilosť.

Franšízy, ku ktorým potrebujete viazanú živnosť, sa nachádzajú hlavne medzi kozmetickými firmami či spoločnosťami zameriavajúcami sa na zdravie človeka. Veľa franšízových konceptov sa zaoberá nutričným poradenstvom ako Svet zdravia, Naturhouse či Systém asistovaného chudnutie. "Náš budúci franšízant musí byť vyštudovaní v odbore nutričného poradenstva," upozorňuje Lenka námestníci, konateľka firmy Systém astistovaného chudnutia.

Podnikatelia, ktorí však takéto vzdelanie nemajú, nemusia zúfať, ak sa usilujú o obstaranie franšízové licencie na podobné centrum. Ak potenciálny franšízant toto oprávnenie nemá, mal by zabezpečiť trvalý vzťah s osobou, ktorá týmto vzdelaním disponuje. Viazanú živnosť potom nie je problém získať.
Pokiaľ ide o zdravie, sú podmienky veľmi prísne. Na obstaranie kozmetického salónu nie je potrebné zaobstarať si viazanú živnosť (ak nie je súčasťou kaderníctvo), napriek tomu niektoré procedúry vyžadujú dohľad lekára. Jedná sa napríklad o lymfodrenáž.

"Pri tejto liečebnej metóde môžu vzniknúť komplikácie a kozmetické štúdia, ktorá ju vykonávajú, by mali mať záštitu lekára. Všimli sme si, že veľa centier bez profesionálneho dohľadu krachujú," dodáva Juraj Slovák z kozmetickej spoločnosti Medi Health and Beauty zastupujúci franšízový koncept Amaryllis.


Populárne na fóre

留学生回国学历认证【微diploma02】国外大学毕业证办理专业制作国外文凭*1比1 制作还原学校版本!

...

1 komentár(e)
posledný 25.03.2024
办美国圣母大学毕业证【办理微信:diploma02】买美国文凭|买美国学历|办假文凭假毕业证/留信网认证(包过)University of Notre Dame

...

1 komentár(e)
posledný 25.03.2024
哪里可以购买美国CSU文凭毕业证(办理微信:diploma02)办CSU加州州立大学毕业证成绩单/制作文凭/办国外录取通知书California State University

...

1 komentár(e)
posledný 25.03.2024
办美国布朗大学毕业证【办理微信:diploma02】买美国文凭|买美国学历|办假文凭假毕业证/留信网认证(包过)Brown University

...

1 komentár(e)
posledný 25.03.2024
办美国康奈尔大学毕业证【办理微信:diploma02】买美国文凭|买美国学历|办假文凭假毕业证/留信网认证(包过)Cornell University

...

1 komentár(e)
posledný 25.03.2024
办美国JHU毕业证【微信diploma02】购买美国约翰霍普金斯大学毕业证文凭/留信网真实认证/制作美国文凭/美国大学毕业证

...

1 komentár(e)
posledný 25.03.2024
办美国圣路易斯华盛顿大学毕业证【办理微信:diploma02】买美国文凭|买美国学历|办假文凭假毕业证/留信网认证(包过)Washington University in St. Louis

...

1 komentár(e)
posledný 25.03.2024
留信网认证有用吗【微diploma02】办可查留信认证/留信网认证办理/留学生回国学历认证

...

1 komentár(e)
posledný 25.03.2024