Vlani sa značka LEGO WEAR dostala tiež do sortimentu reťazca Intersport. Zatiaľ len v Česku. Čoskoro by sa tak však malo stať aj u nás.
Štvrtok
22.01.2015
Značka Lego Wear sa bude orientovať skôr na expanziu tzv. Shop-in-shop. Stále však hľadá partnerov i na Slovensku.
 

Hračky LEGO sú obľúbenou zábavou pre všetky deti. Popularitu využila aj dánska spoločnosť LEGO k vytvoreniu značky detského oblečenia LEGO WEAR. Vlani však dospela k názoru zmeniť podmienky rozvoja tejto značky a prispôsobiť sa musela aj firma Smartlife, ktorá ju zastupuje na Slovensku a v Česku. Zásadnou zmenou je rozhodnutie firmy nenazývať koncept ako franšízu a zacielenie na shop-in-shop.

"Nové obchody LEGO WEAR z rozhodnutia majiteľa licencie už nie sú nazývané franšízy, ale sú označované ako monobrandové predajne. Tie však môžu mať tento názov len v prípade, že predávajú výhradne oblečenie LEGO WEAR a nič iné," komentuje zmeny riaditeľka divízie LEGO WEAR spoločnosti Smartlife Jarmila Janíková. Podobná predajňa u nás od minulého roka funguje v Žiline, u našich českých susedov sa jedná o dva obchody v Prahe.

Výrobca oblečenia LEGO WEAR sa celosvetovo orientuje na rozvoj shop-in-shop, teda kútikov už v zavedenej predajni. Spoločnosť Smartlife tak nie je výnimkou. "V súčasnosti rokujeme s niekoľkými partnermi, záujemcovia sú predovšetkým zo sektora hračkáren, ale uvítame samozrejme aj ďalších partnerov, ktorí podnikajú v oblasti textilu. Je žiaduce vybaviť shop-in-shop rovnakým originálnym nábytkom LEGO WEAR ako tomu bolo u franšíz," komentuje situáciu Jarmila Janíková.

Veľké plány
Podmienky získania licencie LEGO WEAR sa nemení. Ak sa majiteľ obchodu rozhodne vybudovať kútik pre oblečenie LEGO WEAR a začať ho predávať, dostane od spoločnosti Smartlife všetku podporu v začiatkoch. Celkové náklady na shop-in-shop vyjdú asi na 250 eur / m2 pri použití originálneho nábytku LEGO WEAR.

V roku 2014 sa podarilo firme zaviesť detské odevy do reťazca Intersport, zatiaľ len v Čechách, ale firma verí, že sa tak v blízkej dobe stane aj u nás na Slovensku. Hlavným projektom spoločnosti je ďalej otvorenie outletové predajne LEGO WEAR v Prahe. Tá je naplánovaná na jeseň tohto roku.


Populárne na fóre