Expanzia doma aj v zahraničí

Spoločnosť ORION - český obchod pre domácnosť už zvýšila počet franchisingových predajní na 34 v ČR i na Slovensku. Do toho prevádzkuje ešte 20 vlastných predajní.
Utorok
02.12.2014
Predajca domácich potrieb ORION pokračuje v otváraní franšízových obchodov. V roku 2015 zamieri novo aj do Poľska.
 

Spoločnosť ORION - český obchod pre domácnosť využíva efektívne franšízovej spolupráce pre smerovanie predajní do ďalších lokalít nielen domáceho Česka, ale aj na Slovensku. Počas budúceho roka by na našom trhu malo vzniknúť 5 obchodov v rukách franšízistov. V hľadáčiku má hneď niekoľko lokalít.

Novým trhom sa pre ORION v roku 2015 stane Poľsko. To sa môže v tomto roku tešiť na prvú franšízovú predajňu. "V Poľsku sme založili dcérsku spoločnosť, ktorá sa bude starať o rozvoj franšízingu. Naši poľskí partneri sa o možnosť franšízy zaujímajú a my ním týmto vychádzame v ústrety. Prvý obchod by mohol byť otvorený na prelome mája a júna," hovorí Tomáš Maloch, obchodný manažér siete ORION.

Na domácom českom trhu ide ORION so svojou expanziou ešte dôraznejšie. V poslednej dobe začalo prevádzku hneď niekoľko franšízových obchodov, a to ve Šternberku, Příbrami, Ústí nad Labem a Moravskej Třebovej. A pribúdať by mala ďalšie mestá. "Budeme otvárať veľa predajní, v pláne toho máme naozaj veľa, napr. Karviná, Praha 3x, Mariánské Lázně, Brno Slatina, Kopřivnice, Kladno, Chomutov, Kuřim či Kyjov. Chceme sa ale tiež zamerať na lokality, kde nemáme žiadne zastúpenie," dodáva Tomáš Maloch. V Česku by podľa neho malo pribudnúť budúci rok až 16 predajní. Všetky plánované prevádzkarne budú sprevádzkované opäť ako franšízové.


Populárne na fóre