Spoločnosť ORION - český obchod pre domácnosť vo svojej českej sieti číta 52 obchodov, z čoho vyše 30 ich je prevádzkované formou franchisy.
Piatok
22.08.2014
Spoločnosť ORION zvyšuje vo svojej sieti počet franchisových pobočiek. Začiatok expanzie čaká aj Slovensko.
 

Český obchod pre domácnosť. Tým sa vyznačuje spoločnosť ORION, ktorá pre svoju expanziu viac využíva aj franchisovej spolupráce. Na konci júla sa otvorila pre verejnosť franchisová predajňa v krajskom meste Pardubice. Rozvoji sa nadmieru darí, od apríla ORION otvoril už 2 franchisové predajne, v Děčíne a Jablunkove. V rokovaní je otvorenie pobočky v Šternberku a Příbrami, ktoré budú tiež v rukách franchisantov.

Záujem o franchisovú licenciu ORION podporujú predovšetkým prívetivé náklady na otvorenie predajne, ktoré sa pohybujú okolo 1 milióna českých korún. Franchisant tiež dostane všetku podporu spojenú s otvorením obchodu. Avšak firma otvára pobočky aj na svoju vlastnú päsť. "Rozvoju, či už formou franchisy, tak vlastných predajní, sa darí. Radi by sme do konca roka otvorili ešte vlastný obchod v Brne. V oblasti franchisy vyjednávame o ďalších oblastiach," komentuje úspechy manažér franchisového rozvoja ORION Tomáš Maloch. Český koncept rád uvíta ďalších záujemcov o franchisu ORION - český obchod pre domácnosť.

Na nové obchody sa môže tešiť aj Slovensko, kde chce spoločnosť ORION viac posilniť. Aj tu sa zameria na franchisantov, ktorí by mali pomôcť rozšíriť sieť obchodov pre domácnosť. "Na Slovensku máme v súčasnosti 4 prevádzkarne. Chystáme sa otvoriť predajňu v Galante a do konca roka očakávame, že by sme mohli sprevádzkovať ešte jednu pobočku,"dodáva Tomáš Maloch. Pre expanziu na Slovensko sa firma rozhodla tento rok.


Populárne na fóre