Costa Coffee je druhým najväčším svetovým kaviarenským reťazcom. V súčasnosti má viac ako 2800 kaviarní v 30 krajinách sveta.
Pondelok
28.07.2014
Britský reťazec kaviarní Costa Coffee zvýšil tržby, zisk aj počet pobočiek. Tento rok plánuje rozvoj predovšetkým na domácom trhu.
 

Kaviarenský reťazec Costa Coffee z Veľkej Británie uzatvoril v apríli svoj fiškálny rok 2013/2014. Spoločnosť Whitbread, ktorá vlastní franchisovú licenciu, môže byť spokojná. Iba na britskom trhu firma zarobila 134 miliónov euro, čo predstavuje nárasť o 20 %. Celkové tržby franchisových kaviarní dosiahli na celom svete 1,5 miliardy euro.

V oblasti EMEA (Európa, Stredný východ a India) sa hospodárske výsledky firmy líšili. „Veľmi dobré výsledky zaznamenávame v Írsku a na Strednom východe. Naopak situácia v ostatných štátoch Európy je  komplikovaná. Napríklad v Poľsku v súčasnej dobe prebieha rehabilitácia franchisovej siete,“ dodáva firma Whitbread vo svojom prehlásení. V ďalšom roku sa chce zamerať predovšetkým na rozvoj na domácom trhu. Len vo fiškálnom roku otvorila v Británii 177 nových kaviarní. Tento rok ich chce otvoriť aspoň 200.

Franchisové kaviarne Costa Coffee môžu zákazníci navštíviť v 30 krajinách po celom svete. Na konci roka pôsobilo v týchto krajinách viac ako 2800 pobočiek.