Koncept Kinekus je vhodný pre mestá s minimálnym počtom obyvateľov 15 tisíc a spádovou oblasťou aspoň 50 tisíc obyvateľov. Tu je však potrebné vlastniť alebo mať v prenájme vhodný obchodný priestor o výmere min. 400 m2 a priestor na zázemie a sklad.
Streda
23.07.2014
Toľko pobočiek chce mať na slovenskom trhu franchisová sieť predajní pre domácnosť Kinekus.
 

Spoločnosť Kinekus pôsobí na našom trhu už viac ako 23 rokov. Za tú dobu si prešla nielen mnohými úspechmi, ale aj radom zmien a úskaliami. V súčasnosti má táto sieť predajní na Slovensku 8 pobočiek, pričom tie v Žiline, Trenčíne, Ružomberku a Bratislave prevádzkuje sama. V rukách franchisantov sú potom obchody v Prievidzi, Púchove, Martine a Topoľčanoch.

Stratégia, ktorú spoločnosť pre svoju expanziu zvolila, sa riadia jednoduchým pravidlom: Byť čo najbližšie zákazníkovi. "Máme veľký záujem otvoriť predajne vo väčších mestách. Malo by sa jednať o niekoľko desiatok obchodov, pretože práve v tomto segmente vidíme veľký potenciál a zaujímavú podnikateľskú príležitosť," hovorí manažér franchisového reťazca Kinekus Karol Klacko s tým, že momentálne sa spoločnosť sústredí na rozvoj na slovenskom trhu. Avšak, do budúcnosti nie je vylúčená ani expanzia do zahraničia. To, či by sa tak stalo prostredníctvom master-franchisovej licencie, alebo otváraním vlastných obchodov, je otázkou nájdenie tých správnych partnerov.

Záujemca o franchisovú licenciu Kinekus by mal mať hlavne chuť stať sa úspešným členom tejto siete. "Uvítame znalosť a Skúsenosti s prevádzku maloobchodu, vedením personálu, schopnosť dodržiavať pravidlá, postupy a podmienky franchisovej zmluvy. Dôležitý je aj dostatočný kapitál pre rozjazd, ktorý súvisí so zariadením a naskladnením Predajne," dopĺňa Karol Klacko. Franchisová centrála Kinekus pre každého franchisanta zabezpečuje centrálny nákup tovaru a služieb, silnú marketingovú podporu predaja, výhodnejšie ceny a podmienky v centrálnom sklade ako aj u dodávateľov , ktorý sú súčasťou konceptu. "Samozrejmosťou je aj odborné vyškolenie zamestnancov na našich predajniach," dodáva Klacko.


Populárne na fóre