Kaviarne Starbucks chcú v USA konkurovať reštauráciám. Od 16tej ponúkajú zákazníkom večerné menu obsahujúce sendvič a alkohol.
Piatok
30.05.2014
Majiteľ franchisovej siete Starbucks chystá zmeny v ponuke. V USA si môžu zákazníci objednať aj alkohol.
 

Kaviarenský reťazec Starbucks, ktorý sa rozvíja pomocou franchisy nielen v zahraničí, ale tiež na svojom domácom americkom trhu, sa rozhodol nalákať do svojich kaviarní zákazníkov aj večer. V rámci tejto stratégie bude rozširovať ponuku nápojov a jedla. Zákazníci si teda môžu v pobočkách Starbucks dať nielen kávu, ale tiež alkohol ako víno či pivo a na občerstvenie ponúkne ľahké sendviče. „Testovali sme túto ponuku dlhodobo a musíme povedať, že sa oplatila. Predaje vo večerných hodinách vzrástli,“ dodáva marketingový riaditeľ Troy Alstead.

Zmeny v stratégii ponuky kaviarenského reťazca sa budú týkať tisícky predajní po celej USA v rámci programu „Starbucks evenings“. Prvý experiment ponuky alkoholu v kaviarňach Starbucks začal v roku 2010 v Seatlli. Počas roka 2012 rozšírili testovanie do ďalších 25 pobočiek v USA. V súčasnosti ich existuje asi 40. Ako dodal Troy Alstead pre agentúru Bloomber, večerné menu nebude fungovať vo všetkých franchisových kaviarňach, ale iba v takých, ktoré ľudia navštevujú vo večerných hodinách.

Kaviarenský reťazec Starbucks na celom svete má viac ako 20 tisíc pobočiek, hlavne franchisových. V  USA sa nachádza 11 500 kaviarní. U nás sa franchisovo Starbucks nerozvíja, master-franchisovú licenciu drží firma AmRest, ktorá rozvoj jednotlivých pobočiek riadi vo vlastnej réžii.