UniCredit Bank sa v Českej republike rozvíja aj na báze partnerskej spolupráce. Ich počet dosahuje takmer tretinu z celkových 145 pobočiek banky.
Piatok
16.05.2014
Spoločnosť UniCredit za prvý štvrťrok vykázala silné výsledky. Jej zisk dosiahol takmer jednu miliardu korún.
 

Zlepšujúce sa ekonomické prostredie pomohlo banke UniCredit Bank Czech republic and Slovakia k dobrým výsledkom za prvý štvrťrok. Konsolidovaný hospodársky výsledok po zdanení dosiahol za toto obdobie celkovo 993 miliónov korún (37 miliónov €) čo je medziročne o 80 % viac. Čistý výnos z úrokov sa zvýšil o 62 %. K úspechu pomohli aj pobočky fungujúce na báze franchisovej spolupráce.

 „Tuzemské firmy začali po dvoch rokoch opäť viac investovať, tak aby boli naďalej konkurencieschopné. Aj na Slovensku očakávame zrýchľovanie ekonomického rastu a postupnú realizáciu nových či odložených investícií,“ komentuje výsledky predseda predstavenstva UniCredit Bank Czech republic and Slovakia Jiří Kunert. Dokazuje to aj počet poskytnutých úverov klientom, ktoré sa zvýšili za prvý štvrťrok o 68,5 %.

Rástli aj vklady klientov, konkrétne vzrástli v UniCredit Bank Czech republic and Slovakia o 60,3 %. "Vklady rástli nielen zo strany retailových a firemných klientov, ale aj privátnych klientov," dopĺňa Jiří Kunert. Banka naberá silu tiež v oblasti leasingových služieb. Celkové aktíva banky vzrástli o 58,5 % na 18,4 miliardy €.


Populárne na fóre