Nápady na biznis z Paríža

Vystavovatelia nepochádzajú len z Francúzska, mimo španielskych konceptov sa môžu záujemcovia oboznámiť aj so systémami pochádzajúcimi napríklad z Talianska, Holandska, USA alebo Kanady.
Streda
26.03.2014
Franchisori takmer zo všetkých kútov sveta sa prezentujú na tohtoročnom ročníku Franchise EXPO Paris.
 

Parížske výstavisko Porte de Versailles je momentálne cieľom záujemcov o podnikanie pod známou značkou. Práve tu sa totiž koná už 33. ročník medzinárodného veľtrhu Franchise EXPO Paris, na ktorom sa predstavujú značky z celého sveta. Záujemcom o franchisový spôsob podnikania sa tento rok predstavuje 435 franchisových konceptov z 25 krajín sveta, čo oproti minulému roku predstavuje nárast o 30 percent.


Vystavovatelia na tohtoročnom veľtrhu pochádzajú zo 75 odborov, medzi ktorými tradične dominujú gastronomické koncepty. "Ich podiel na celkovom počte vystavovateľov činí 19 % . Na každom kroku tak stretnete fastfoodové alebo kaviarenské koncepty," informuje priamo z Paríža Gabriela Petrová zo spoločnosti PROFIT system. Za všetky môžeme menovať značky ako Burger King, Subway, Planet Sushi alebo Steak'N'Shake.
 

Najväčšími trendy, ktoré možno v tomto roku na veľtrhu vysledovať je pomerne vysoký počet konceptov zaoberajúcich odvykaním od fajčenia, resp. predajom elektronických cigariet. Medzi také patria značky Sunny Smoker, Nicotech, Cig Concept ai. Ďalšou "trendy" oblasťou sú potom koncepty z rad výrobcov a predajcov mrazených jogurtov.


Organizátori očakávajú v tomto roku účasť vyššiu než vlani. Sú pripravení privítať 34 tisíc ľudí, z ktorých takmer pätina by mohla byť tvorená záujemcami o franchisové podnikanie zo zahraničia. Ani vystavovatelia nepochádzajú len z Francúzska, mimo španielskych konceptov sa môžu záujemcovia oboznámiť aj so systémami pochádzajúcimi napríklad z Talianska, Holandska, USA alebo Kanady. Naraziť však možno tiež na značky z Bulharska, Poľska či Rumunska. Vrátane bánk, právnikov alebo poradcov potom celkový počet vystavovateľov činí 518.