Licencia na kvalitu

Rumunsko je štvrtou krajinou, kde môžu ľudia zistiť kvalitu potravín aj pomocou certifikátov CEFF.
Štvrtok
20.02.2014
Na zlepšenie kvality potravín sa sústredí značka Certified E-friendly Food. Nedávno sa dostala do Rumunska, kde našla master-franchisanta.
 

Potraviny so značkou CEFF (Certified E-friendly Food) ukazujú, že neobsahujú žiadne nebezpečné prísady, umelé sladidlá či konverzačné látky. Centrála firmy Santimona, ktorá licencie CEFF zaisťuje, sa nachádza v Prahe, ale pomocou franchisy sa rozvíja len v zahraničí. Značkou CEFF sa začali označovať aj potraviny v Rumunsku a s rozvojom pomáha master-franchisant.

Rumunsko sa stalo štvrtou krajinou, kde rozvoj licencií CEFF získal na starosť master-franchisant. „Prvé certifikované potraviny sa na pultoch obchodov objavia do konca prvého štvrťroku. Do konca roku 2017 by sme radi obsadili značku CEFF v 10 krajinách,“ povedala pre rumunský portál Franchising.info.ro Ivana Bednárová zo spoločnosti Santimona. Pomocou franchisy sa spoločnosť nachádza tiež u nás a v Poľsku.

Spoločnosť Santimona sa zaoberá udeľovaním licencií CEFF potravinám v komerčnej sieti. O certifikát môžu požiadať aj výrobcovia či distribútori potravín. Projekt CEFF vznikol v tuzemsku pred troma rokmi. Na zahraničných trhoch využíva spoluprácu na základe franchisingu.