Značka čistiarní 5àSec vznikla pred 40 rokmi vo Francúzsku. Svojich zákazníkov si našla už v 30 krajinách.
Piatok
03.01.2014
Sieť čistiarní 5àSec chce vlastník licencie rozšíriť po celom Slovensku. Franchisantov hľadá predovšetkým v menších mestách.
 

Na oblasť čistenie odevov, ochrany a údržby textílií sa zameruje francúzska značka 5àSec, ktorá pôsobí už v 30 štátoch sveta. Aj v Českej republike sa jej podarilo zaujať, aktuálne sa najviac pobočiek nachádza v hlavnom meste. Na Slovensku je situácia s počtom rozľahlosti siete menšie, avšak spoločnosť IDEAL Slovenská, ktorá značku na tomto trhu zastupuje, ju chce rozšíriť aj do ďalších miest. K tomu sa rozhodla využiť aj osvedčenú franchisovú spoluprácu.

V súčasnej dobe firma vo vlastnom držanie prevádzkuje 4 čistiarne v Bratislave. Franchisove pobočky chce otvárať ale predovšetkým v menších mestách, veľké mestá sa rozhodla rozvíjať vlastnými silami. "Menšie mestá sú vhodné pre našich potenciálnych franchisantov, teda miestnych podnikateľov, ktorí poznajú dobre mesto a miestnu klientelu. Hľadáme tých záujemcov, ktorí by sa starali o značku 5àSec, boli v kontakte so zamestnancami atď., nie len investorov, ktorí vložia peniaze a o nič sa nestarajú," hovorí konateľka spoločnosti IDEAL Slovensko Markéta Beujardová.

Záujemca o franchisovú licenciu 5àSec by sa mal pripraviť na fakt, že do podnikania vloží v závislosti na veľkosti prevádzky asi 120 až 160 tisíc eur. Samozrejmosťou je všetka podpora spoločnosti pri podnikaní. Pomôže aj so zabezpečením zariadenie strojmi citlivé k životnému prostrediu, na ktorých si firma zakladá.


Populárne na fóre