Jedlo pre zdravý životný štýl

Fitness food menu pochádza z ČR, kde prevádzkuje sieť s 43 pobočkami, väčšina z nich je v rukách franchisantov.
Pondelok
23.12.2013
Franchisová sieť Fitness food menu vstúpila na tuzemský trh. Má v pláne nájsť master-franchisanta na svoj rozvoj.
 

Hektická doba spôsobuje že sa ľudia nestarajú o jedlo. Využila to spoločnosť Fitness food menu, ktorá zostavuje sýte a zdravé jedlá na každý deň. Spoločnosť vznikla na českom trhu, kde pôsobí už 5 rokov a na svoj rozvoj využila franchising. Nedávno franchisová sieť dokončila svoj rebranding a rozhodla sa opustiť krajinu pôvodu. Na Slovensku hľadá vhodného master-franchisového partnera.

„Na Slovensko sme sa rozhodli vstúpiť na základe marketingového prieskumu, ktorý nám ukázal, že táto krajina má veľký potenciál pre náš franchisový koncept,“ hovorí konateľ firmy Fitness food menu Tomáš Volf. V Česku už sieť dokáže obslúžiť viac ako 75 % republiky, pretože sa vlastné i franchisové pobočky nachádzajú na 43 miestach. Okrem Slovenska vstúpila firma ešte na rakúsky trh, kde si ľudia môžu objednať zdravé jedlo na 6 miestach.

Záujemca, ktorý by rád vstúpil do siete Fitness food menu, si musí pripraviť 6 až 8 tisíc eur za franchisovú licenciu. Cena sa líši podľa rozsahu regiónu, ktorý chce franchisant obhospodarovať. Priebežné poplatky sa pohybujú od 40 do 360 eur mesačne v závislosti na počte zákazníkov v regióne. Podnikateľ by sa okrem legislatívnych pravidiel mal pripraviť na prísne dodržiavanie hygienických podmienok.


Populárne na fóre