Jemnosť z Francúzska

Yves Rocher prevádzkuje na Slovensku 14 obchodov, z čoho 6 je vo forme franchisy.
Pondelok
25.11.2013
Franchisová spoločnosť Yves Rocher pátra po franchisantoch. Rada by prenikla hlavne do Nitry a Trenčína.
 

Od roku 2010 ponúka slovenským zákazníkom svoje kozmetické prípravky francúzska firma Yves Rocher. Rozvíja sa na báze franchisovej spolupráce a záujemcovia o franchisu môžu viesť svoju vlastnú franchisovú pobočku, čistú franchisu, či byť iba v nájme, tzv. viazaná franchisa.

Slovensko praje malým mestám. „Všímame si väčšieho záujmu podnikateľov tiež z menších miesť, ktorý by radi otvorili svoj vlastný obchod Yves Rocher. Majú svoje vlastné priestory, takže sa zaujímajú o čistú franchisu,“ hovorí manažérka franchisovej značky Yves Rocher Lenka Křížová. Počiatočná investícia pre oba typy franchisy sa pohybuje od 40 do 70 tisíc Eur, v prípade čistej franchisy musí franchisant obetovať náklady na prestavbu obchodu vo výške až 55 tisíc Eur. Vstupný poplatok pre oba typy franchisy stojí € 4 000.

V súčasnej dobe sieť Yves Rocher má 6 franchisových a 8 vlastných obchodov. Franchisanti pre Slovensko chce spoločnosť nájsť predovšetkým v mestách Nitra a Trenčín. V týchto lokalitách hľadá Yves Rocher franchisantov do nájmu už otvorených priestorov.