Zdravý životný štýl
Myšlienka dietetických centier Naturhouse vznikla v Španielsku a za 20 rokov, čo na trhu pôsobí, sa rozšírila i do ďalších štátov Európy. Svoje miesto sieť našla i na Slovensku, kde úspešne vedie 10 franchisových pobočiek a v rozvoji chce pokračovať. Pre záujemcov o franchisovú licenciu ponúka nielen klasickú franchisu, ale tiež mikrokoncept. Pre Česko a Slovensko drží franchisovú licenciu firma Reduccia.
Mikrokoncept Naturhouse bol predstavený v tomto roku a je určený pre mestá pod 20 tisíc obyvateľov. Franchisantovi stačí priestor pre pobočku v rozlohe 20 m2. Predajňa musí byť umiestnená na frekventovanom mieste v centre mesta. „Prvú pobočku mikrokonceptu spustíme pri Prahe a budeme sledovať, aké výsledky tento koncept prinesie,“ hovorí master-franchisant Naturhouse pre ČR a SR Ján Gonda s tým, že pre Slovensko vidí v mikrokonceptoch väčší potenciál.
Vstupná investícia pre mikrokoncept začína na 11 200 EUR, pre klasickú pobočku Naturhouse vychádza investícia na predajňu od 16 100 EUR. Čiastka zahrňuje nákup produktov a úpravy obchodného miesta. Návratnosť investície sa pohybuje od 1 roku do 3 rokov.
Prečítaj články
Značka Naturhouse u nás pôsobí už zhruba 15 rokov. Za tú dobu otvorila aj s pomocou franšízantov 35 výživových poradní. Kto sa môže stať majiteľom ďalších franšíz?
Značka Naturhouse ponúka franšízantom 2 typy pobočiek podľa lokalít, v ktorých pôsobí. Koľko je potrebné investovať do rozbehnutia podnikania?
„Naše plány expanzie nezmenil ani koronavírus. Stále by sme radi dosiahli počet 150 predajní,“ hovorí Jan Gonda, master-franšízant siete Naturhouse pre ČR a SR.
Utorok 22. októbra, deň, ktorý bude v bratislavskom hoteli Crown Plaza patriť franšizingu a výstave "Podnikajte s franchisingom". Aké značky návštevníci uvidia?
Naturhouse otvoril už 36. výživovú poradňu na trhu. Vo finále by ich malo byť 50.
Najčítanejšie
Zoltán Vida je vyštudovaný telocvikár. Nikdy sa však tejto profesii nevenoval, stal sa z neho podnikateľ. Dnes prevádzkuje 3 reštaurácie McDonald´s.
Každý deň ľudia pozrú na YouTube viac ako miliardu videí. Prečo to nevyužiť pre vlastný zisk?
„Každý, kto rozpozná krásu nášho vzdelávacieho poslania, je spôsobilý stať sa franšízantom Young Engineers,“ hovorí zakladateľ tohto amerického vzdelávacieho konceptu Amir Asor.
Ladislav Sabo s manželkou úspešne prevádzkuje UGO Freshbar v Poprade už 7 rokov. Ako vie zosúladiť pracovný a súkromný život?
Matej Varga prevádzkoval v Bratislave štyri reštaurácie Subway. Zároveň má na starosti rozvoj značky na Slovensku aj v Chorvátsku. Ako sa podniká pod svetoznámou značkou?